Az utolsó simítások a városban az EU csatlakozáshoz közeledve.

Virágcímer a Kossuth kanyarban

 

Megállapíthatjuk, hogy igen csak készülünk a csatlakozásra, mert erre a jeles dátumra megszépült a város. Nemcsak a kertészeknek, hanem a programszervezőknek is sok dolguk volt, hogy ezt az időpontot felejthetetlenné tegyék Szentes lakosainak.

 

 

A Bartha János Kertészeti Szakközépiskola és német testvériskolájának diákjai a csatlakozás előtti utolsó napon készítették ill. ültették el az un. Kossuth kanyarban Szentes címerét dísznövényekből.

 

 

 

A címer pajzs részét formázták meg, aminek a felső részén egy koronaakác díszeleg. A lenti fotón is jól kivehető a címerben látható örökzöld pálma, mellyel a szentesi nép szívós élni akarását, a megpróbáltatásokkal szembeni dacos kiállását és örökös megújulását kívánták kifejezni: "PALMA SUB PONDERE CRESCIT" (=TEHER ALATT NŐ A PÁLMA). A világos szürke hullámpólya a Kurca folyóra, a buzogánysás a természeti környezetre utalt.

 

 

A csatlakozásra elkészült az Európa park (Koszta tér) is. Díszburkolattal ellátott, automata öntözőrendszerrel felszerelt terecskét már használatba is vették a környék lakói, mert ahogy kikerültek a díszpadok, úgy telepedtek le egy kis beszélgetésre a szomszédban lakók. Jó idő, kellemes környezet vár mindenkit. Mára a múlté a dzsumbuj ami a téren volt.

 

 

Szentes, 2004. 04. 30.

.