Téravató a Koszta téren

 

A Városi Könyvtár közvetlen közelében található Koszta tér hatalmas változáson, megújuláson esett át.

A Bartha János Kertészeti Szakközépiskola és annak németországi testvériskolájának (München) közreműködésével teljes egészében átalakult a Koszta tér. Az elvégzett munka gyümölcsét az Európa Fesztivál első napján 2004. április 30-án adták át Szentes lakosainak.

 

 

 

A téravatón elsőként dr. Csikai Miklósné a mezőgazdasági szakközépiskola igazgatónője köszöntötte a megjelenteket, akik között ott voltak Szentes testvérvárosi kapcsolatainak küldöttségei. Téravató beszédet Szűcs Lajos alpolgármester mondott, amit németre és finnre is fordítottak, hogy a külföldi vendégek is részesei legyenek annak az örömnek, amit egy tér átadása jelent.

 

Sajnos a tér még nem pompázik teljes fényében, mert a rossz időjárás miatt az utolsó pillanatban sikerült elültetni a füvet, de ami késik az nem múlik. Most Ön megtekintheti a technika (és egy kis retusálás) segítségével, hogy miként nézett volna ki a tér, ha sikerül időben elkészülni a pázsittal. Ahhoz, hogy ezt lássa, nincs más tennivaló, mint a lenti képre rá kell vinni az egér mutatóját!

 

 Vidd rá az egér nyilát a fenti képre!

 

Az elhangzó beszédek után a Szűcs Lajos alpolgármester felkérte a német Sankt Augustin-i és finn Kaarinai küldöttség egy-egy tagját, hogy együtt leplezzék le tér bejáratánál elhelyezett emlékkövet.

 

 

Az ünnepség befejezéseként a német Sankt Augustin-i ifjúsági fúvószenekar szórakoztatta a közönséget.

 

 

Szentes, 2004. 05. 04.

.