2004. ÁPRILIS                              

  

01-07.

17.30 órakor

Az Amazonas kincse

 

 

színes feliratos amerikai akció-vígjáték, 104 perc

Rendezte: Peter Berg   Főszereplő: The Rock, Seann William Scott

 

Los Angeles farkastörvények uralta urbánus dzsungelében akadnak emberek, akik semmilyen eszköztől sem riadnak vissza, ha feladatuk teljesítéséről van szó. Beck (THE ROCK) is ilyen figura. Afféle behajtó-legény, aki megbízóinak soha nem okoz gyalódást: mindent vissza - vagy elvesz, legyen az egy filctoll, egy elmulasztott kifizetés vagy egy magát játékadósságba verő hátvéd Super Bowl gyűrűje. Beck most egy fickót keres, aki viszont egy kincset... és mindenki a nyomukban van.


01-07.

20.00 órakor

Mambo italiano

 

 

színes feliratos kanadai-amerikai vígjáték, 92 perc

Rendezte: Émile Gaudreault   Főszereplő: Luke Kirby, Paul Sorvino

 

A kanadai rendező, Émile Gaudreault filmje a québec-i Kis Itáliában játszódik. A vidám tanmese főhőse Angelo, aki úgy dönt, közli családjával, hogy szerelmes, s feltárja színes külsőségek közt ébredő meleg öntudatát.


08-14.

17.30 órakor

Mona Lisa mosolya

 

 

színes amerikai romantikus vígjáték, 117 perc

Rendezte: Mike Newell   Főszereplő: Julia Roberts, Kirsten Dunst

 

Katherine Watson (JULIA ROBERTS) 1953 végén Kaliforniából New Englandbe utazik, hogy művészettörténetet tanítson a Wellesley College leányiskolában. Abban a hiszemben lát neki a feladatnak, hogy tanítványai, akik az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai, élni fognak az előttük felvillanó lehetőségekkel. Ám hamarosan rá kell jönnie, hogy a tekintélyes intézményben nagyon is konzervatív légkör uralkodik. A lányok stílus- és etikett tanára, Nancy Abbey (MARCIA GAY HARDEN) széles körben osztott nézetei szerint egy fiatal lány számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű, mint tudományos műveltség.


08-14.

20.00 órakor

Pofa be!

 

 

színes magyarul beszélő francia akció-vígjáték, 85 perc

Rendezte: Francis Veber   Főszereplő: Gérard Depardieu, Jean Reno

 

Quentinnak nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig vele marad.


15-21.

17.30 órakor

Lépéselőny

 

 

színes amerikai-kanadai-német krimi, 97 perc

Rendezte: James Foley   Főszereplő: Edward Burns, Rachel Weisz, Dustin Hoffman

 

Jake Vig (Edward Burns), az okos és elegáns svindler épp most van túl élete egyik legfurfangosabb akcióján: a gyanútlan Lionel Dolbytol több ezer dollárt csalt ki néhány társa segítségével. Amikor azonban a csapat két tagját holtan találják, Jake rájön, hogy az akció szálait valójában egy bűnszövetkezet vezetője, a Király (Dustin Hoffman) mozgatta.


15-21.

20.00 órakor

Magyar vándor

 

 

színes magyar vígjáték, 110 perc

Rendezte: Herendi Gábor  

Főszereplő: Gesztesi Károly, Gyuriska János, Greifenstein János, Seress Zoltán,

Szabó Győző, Szervét Tibor, Hajdu István

 

Eltűnt a nemzet! De a hét vezér ezér' nem hibás. ők csak kalandoztak, meg ittak-ettek közben Etelközben, és eközben a magyarok vártak rájuk, és tovább álltak. Aztán megunták, és továbbálltak. Így most a hét vándor elindul felkutatni népét, és ezer év történelme áll előttük, de csak másfél órájuk van a feladatra!


22-28.

17.30 órakor

Pán Péter

 

 

színes amerikai fantasztikus kalandfilm, 113 perc

Rendezte: P. J. Hogan   Főszereplő: Jason Isaacs, Jeremy Sumpter

 

Az Edward korabeli London egyik fagyos téli éjszakáján egy Wendy Darling nevű kislány kitalálja, hogy a legendás kalóz, Hook kapitány hátborzongató történeteivel szórakoztatja testvéreit. Az éjszakai mesemondásnak azonban Wendy apja hamarosan véget vet, és másnap a szigorú Millicent nénihez küldi a kislányt, hogy az végre felnőtt ifjú hölgyet faragjon belőle. Darlingéknak persze fogalma sincs róla, hogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter is nagy élvezettel hallgatta, aki most ezen az utolsó éjjelen megjelenik a gyerekek hálószobájában féltékeny kis tündére, Csingiling kíséretében, hogy az ablakon át, a holdsütötte londoni háztetők fölött magával repítse őket egy másik világba.


22-28.

20.00 órakor

A felejtés bére

 

 

színes feliratos amerikai sci-fi, 119 perc

Rendezte: John Woo   Főszereplő: Ben Affleck, Uma Thurman

 

Michael Jenningsre vadásznak, de nem tudja, miért. A világhíres zsenit csúcstechnológiával foglalkozó nagyvállalatok szerződtetik különleges, szupertitkos munkákra, majd a feladat elvégzése után az agyából kitörlik az emlékeit, nehogy elárulhassa a cégek titkait. Munkáját jól megfizetik, a legutóbbi, három éves küldetése után nyolc számjegyű összegre számít, de a munka végeztével a fizetési csekk helyett egy borítékot kap tele különféle tárgyakkal, és azt mondják neki: beleegyezett abba, hogy lemond a pénzéről.


29-05.

17.30 órakor

Mackótestvér

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 85 perc

Rendezte: Aaron Blaise, Bob Walker   Főszereplő: Kenai, Koda

 

A jégkorszak végén járunk, 10000 évvel ezelőtt, valahol a Csendes-óceán északnyugati partján. Megismerkedünk három fiútestvérrel, a törzs varázserejű bölcsével és persze néhány medvével. A lélegzetelállítóan izgalmas mesében egy Kenai nevű fiatalember hihetetlen kalandjait követhetjük nyomon, aki miután sikeresen megküzd egy számára gyűlöletes lénnyel, a medvével, maga is medvévé változik.


29-05.

20.00 órakor

Derült égből Polly

 

 

színes magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték, 90 perc

Rendezte: John Hamburg   Főszereplő: Ben Stiller, Jennifer Aniston

 

Reuben Feffer remekül él úgy és abból, hogy mindig biztosra megy. Egy vezető biztosító kockázatbecslőjeként ő a veszély minimalizálásának szakembere - mottója, hogy aki nem kockáztat, az nem is veszít. Polly Prince ezzel szemben szerencsejátékként éli meg az életét, élvezi, hogy sodródó életstílusa milyen váratlan helyzetekbe hozza. Mindig van új lehetőség - új állás, másik lakás egy másik városban - ha a jelenlegi nem jönne be.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

           INTERNETES ÚJSÁG          

 

.