LEN -kupa összefoglaló

Hungerit-Szentesi VK

 

VARGA Zita, SZABÓ Xénia, VÉR Adrienn, HUSZKA Zsuzsanna, MAKRA Melinda, HŐNIG Ágnes, MOLNÁR Anett, KOVÁCS Georgia, SZREMKÓ Krisztina, ROZGONYI Eszter, TÓTH Andrea, HEGEDŰS Renáta, ÁDÁM Zsuzsanna, DÖME Nóra, BREZOVAI Dorottya, KISTELEKI Dóra, HEVESI Anita, FAZEKAS Réka, MÉSZÁROS Judit

Edző: PENGŐ László Elnök: JUHÁSZ József Tech. vez.: SÓTI Lajos Orvos: DR. KOVÁCS Gyula Tech. vez.: BENEDEK Tibor

 

2004. április 8.

 

2004. április 8-tól (csütörtök) szombatig a vásárhelyi fedett uszoda ad otthont a női vízilabda LEN-kupa középdöntőjének, melynek egyik résztvevője és házigazdája a Hungerit-Szentesi VK. A Pengő-lányoknak orosz, görög és olasz rivális jutott. A tét a legjobb négybe, vagyis a Final Fourba jutás.

 

 

Az utolsó simítások a mezen                    és                          az utolsó edzői tanácsok!

A LEN-kupa középdöntő vendéglátója a Hungerit-Szentesi VK, a helyszíne pedig a vásárhelyi fedett uszoda. A kék-sárga város legújabb büszkesége két hónapja már otthont adott a Magyar Kupa négyes döntőjének, s akkor jól vizsgázott a létesítmény.

 

 

Szentes: Varga Z. - Vér, Molnár A., Szremkó, Kisteleki, Tóth A., Ádám.

Csere: KOVÁCS G., Makra, Hőnig.        Edző: Pengő László.

 

 

 

Közel 200-an üvöltötték Vásárhelyen, hogy HAJRÁ SZENTES!

 

 

 

A nyitónap fő meccsének első negyedében a görögök kétszer is megszerezték a vezetést, de Szremkó négyméteresével mégis a Hungerit mehetett pihenőre, 3-2. Jól játszott a Szentes, különösképpen a Vasastól kölcsön kapott Kisteleki Dóra volt elemében. Káprázatos dolgokat művelt a labdával, a gyorsaságáról nem is beszélve.

 

 

A 12. percben már a negyedik, a 14.-ben pedig az ötödik góljánál tartott, 7-4. Eldőlni látszott a mérkőzés, ráadásul Szremkó centerből is betalált. Nem adták fel a görögök, és Tóth Andreáék azon kapták magukat, hogy az utolsó percben, 9-8-nál a Pireusz támadhatott. A Szentes azonban labdát szerzett, a gyors indítást pedig 14 másodperccel a vége előtt Kisteleki pazar mozdulattal a vízről húzta a kapuba, 10-8.

 

 

 

Hungerit-Szentesi VK - Olympiakosz 10-8 (3-2, 4-2, 1-2, 2-2)

 

 

A mai (2004. április 9.) program: Uralocska (orosz)–Olympiakosz (görög), 16 óra; Hungerit-Szentesi VK–Ortigia (olasz), 17.30 óra.

Az Ortigia ellen már a továbbjutásért játszanak a lányok!

 

2004. április 9.

Hungerit-Szentesi VK-Ortigia (olasz) 7-9 (3-4, 2-3, 2-1, 0-1)

 

 

Az olaszok elleni viadal jelszava volt, hogy "Megpróbálni semlegesíteni a taljánok kanadai légiósait". Az első napon ugyanis közülük hárman is két-két gólt szereztek az oroszokkal szemben.

Nem kezdtek jól a szentesiek. Begin és Campbell (természetesen mindkettő kanadai) góljaival megléptek az olaszok. A lehető legjobbkor érkeztek a hazai nehéztüzérek: előbb Tóth A., majd Ádám talált be messziről. Az első negyedet mégis az Ortigia nyerte annak „köszönhetően", hogy a bírói páros nem adta meg Kisteleki teljesen szabályos gólját, 3-4. Szremkó pompás centergóljával a második játékrész elején egyenlített a Hungerit, ezt követően viszont az olasz csapat állva hagyta a Szentest.

 

 

 

Jobban lőttek, és Kistelekit is ragyogóan semlegesítették, arról nem is beszélve, hogy a bírók vitatható szituációkban rendre a délieknek kedveztek, 4-7.

Eldőlni látszott a találkozó, pedig korai volt leírni a Szentest. Megváltozott a játék menete, a vendégek kapusa csak akkor ért a labdához, amikor azt a hálóból szedte ki. Egymás után háromszor, 7-7. Tűzbe jött a közönség, űzte-hajtotta Kovácsékat.

 

 

Sajnos mindhiába, mert a befejező másfél negyedben még a legjobb helyzetekben is rendre hibáztak. Az olaszok sem sziporkáztak, de ők azért kétszer betaláltak, ez pedig untig elég volt egyrészt a győzelemhez (7-9), másrészt pedig az első helyről való továbbjutáshoz.

 

 

A képlet leegyszerűsödött: az Ortigia mellett a másik továbblépő csapat a mai Szentes–Uralocska mérkőzés győztese lesz.

 

2004. április 10.

Hungerit-Szentesi VK- Uralocska Zlatuszt (orosz) 9-11 (1-2, 4-3, 1-5, 3-1)

 

 

Amint az várható volt, a záró nap nyitó mérkőzésén az olaszok legyőzték a görögöket, így a siracusai együttes pontveszteség nélkül nyerte meg a középdöntő D-csoportját. A másik továbbjutó csapatról az utolsó találkozó döntött, ráadásul úgy, hogy a szentesieknek csak a győzelem jelenthette a második helyezést.

 

 

 

Idegesen kezdett mindkét együttes, majd Szalimova góljára még Szremkó válaszolt, de Sisova találatával orosz előnnyel zárult az első negyed. A második játékrész elején Hőnig góljával egyenlített a Szentes, majd 4–2-re elhúzott az Uralocska.

 

 

 

Tóth Andrea remek góllal szépített, majd Szremkó egyenlített, sőt Ádám a várt vezetést is megszerezhette volna, de a kapufáról levágódó lövését követő kontratámadásból Sepelina a szentesi kapuba talált. A negyed utolsó gólja a hazaiaké volt Tóth révén.

 

 

 

Döntetlen állással kezdődött a harmadik negyed, amely végleg határozott a továbbjutás sorsáról, hiszen az öt orosz gólra csak Kisteleki büntetője érkezett válaszként.

 

 

Az utolsó negyedben az oroszok már csak az idővel játszottak, így ezt a játékrészt két góllal nyerte a Szentes, de az Uralocska továbbjutása egyetlen percig sem forgott veszélyben.

Szentes, 2004. 04. 11.

 

.