Sokan várták, hogy vajon Szentesen milyen programok várhatók az EU csatlakozáskor.

A tegnapi napon (2004. április 14.) sajtótájékoztató keretében ismertették, hogy a 2004. évi majális nagyobb szabású lesz, mint ahogy azt megszokhattuk.

A rendezvénysorozat már április 29-én délután elkezdődik, amikor is a Városi Könyvtárban "Honfoglalástól a csatlakozásig" címmel kiállítás nyílik.

A rendezvények tényleges seregszemléje április 30-án bontakozik ki, amikor is az átalakított Koszta téren emlékkövet helyeznek el. Ezek után már a Kossuth utca és az Ifjúsági Ház melletti szabadterület adja a programok színterét. Ezen a napon a Bergendy Szalonzenekarral, Varga Miklóssal és Zsédenyi Adriennel közösen ünnepeljük az Unióhoz való csatlakozásunkat.

 

 

Másnap fúvószenekari ébresztővel kezdődik a majális a Kossuth téren. A majálissal párhuzamosan a tűzoltóság Flórián-napi bemutatóját is megtekinthetjük. A majális most nagyobb szabású lesz, mint amit megszoktunk, mert egész napon keresztül gasztronómiai különlegességekkel, gyermekprogramokkal, és újabb sztárvendégekkel várják a szervezők a lakosságot.

 

A részletes program ITT tekinthető meg!

Szentes, 2004. 04. 15.

.