Derecskei fotósok az IH-ban

 

A derecskei fotókör tagjainak nyílt fotókiállítása az Ifjúsági Házban 2004. április 4-én, melyet Nagy István a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének területi alelnöke nyitott meg.

 

 

 

Részlet a kiállítás megnyitójából: "Tisztelt kiállítás látogatók, kedves fotóstársak ! Örömmel hívtuk vendégnek a Szentesi Művelődési Központ kiállítóhelyére a Derecskei Fotóklub tagjait. Az alkotócsoport 2001. április 14 alakult azzal a céllal, hogy az alapító tagok szándéka szerint a fotókultúrát képviselje, népszerűsítse Derecskén és a régióban. A klubfoglalkozások és a rendszeres találkozások alkalmat adnak a tagoknak, hogy az aktuális totós közéleti problémákat megbeszéljék, bemutassák egymásnak új felvételeiket, megbeszéljék az elkészült képek problémáit és közös fotózásokon vegyenek részt. A klubfoglalkozásokon az alkotómunka segítését szolgáló elméleti előadások, gyakorlati bemutatók, diavetítések, képelemzések szolgálják a szakmai, művészeti elmélyülést. A Derecskei Fotóklub megalakulása óta eltelt rövid két év alatt, a tagok tizenegy hazai és egy nemzetközi kiállításon szerepeltek, harmincegy alkotásukkal.

 

 

 

Sikeresen szerepelnek az országos megméretéseken, regionális kiállításokon és ürömünkre szolgál, hogy rendszeresen részt vesznek képeikkel a nálunk megrendezett Alföldi Fotószalonon és az Aktfotó kiállításon is. A közönséggel való kapcsolatkeresés szellemében rendeznek önálló és klubkiállításokat és tesznek eleget a kiállítási meghívásoknak. A klubnak eddig hat bemutatkozó tárlata volt látható. A kiállításon látható képek között felfedezhetők a szép és igényes tájképek, növényeket és állatokat ábrázoló totók, ami pedig a legfontosabb megjelentek a mélyebb gondolatokat sugalló az egyszerű hétköznapi képektől jelentősen eltérő alkotások is. Ezen felvétek érzéseket és hangulatokat gerjesztenék, a nézőket gondolkodásra és megértésre késztetik."

Szentes, 2004. 04. 08.

.