Medencehírek        

 

Mind a két OB I-es vízilabdacsapatunk (ffi és női) vízbe szállt ezen a héten. Sajnos a mindkét mérkőzésen beigazolódott a papírforma.

 

Legrand-Szentesi VK - BVSC-Brendon 4-8 (2-1, 2-2, 0-3, 0-2)

 

 

2004. március 31-ei férfi bajnoki vízilabda-mérkőzés első két játékrészében alaposan meglepték a hazaiak a pontatlanul lövő, lazán kezdő BVSC-t. Szebeni, Lavrisinyec és Somogyi találataival a Szentes már 3-1-re vezetett a fővárosiak ellen és ez a szünet után is folytatódott. A Legrand-nál volt az előny a fordulásig (4-3), ami után a szoros emberfogás következtében egyre jobban elfáradtak a házigazdák, és a  BVSC fokozatosan felőrölte őket.

A harmadik játékrészben előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Gerendás-gárda, ebben főszerepet játszott Németh Zsolt, aki zsinórban három gól lőtt. A végén akadt még egy-két szentesi kezdeményezés, de a vendégek magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély. Jó játékkal sikerült elfelejteni a szurkolókban, hogy ősszel a Kurca-partiak 16-1-es vereséget szenvedtek Budapesten.

 

 

 

 

Dunaújvárosi Főisk.- Hungerit-Szentes 11-5 (3-2, 4-2, 2-1, 2-0)

 

 

Hazai környezetben, de mégsem hazaiként küzdhettek a szentesi vízilabdás lányok 2004. március 30-án.

Eredetileg vasárnap Dunaújvárosba kellett volna utazniuk a lányoknak, de erre most már nem kerül sor, lévén, hogy a felek tegnapelőtt „letudták a meccset", méghozzá Szentesen. Kicsit furcsa volt, hogy a pályaválasztónak járó fehér sapka a címvédő dunaújvárosi lányok fején díszelgett. Mindez azért történt, mert a Főiskola három napon át a ligeti uszodában gyakorol, s ha már Szentesen járt, összekötötték a kellemest a hasznossal, a felkészülésbe beiktatva a bajnoki meccset.

A hazaiak másfél negyeden át nagyszerűen tartották magukat, 4–4-ig fej fej mellett haladtak a tabellát pontveszteség nélkül vezető dunaújvárosiakkal, de a fordulást követően kiütközött a BEK-elsőségre törő együttes jobb erőnléte, és az is a Főiskola malmára hajtotta vizet, hogy a cserepadján lényegesen több bevethető játékos ült, mint a Szentesén. A Hungeritnél hiába védett ismételten jól Varga Zita, hiába volt tarthatatlan a válogatott Szremkó Krisztina, az ő kiváló teljesítményük kevés volt a szorosabb eredmény eléréséhez.

 

 

Szentes, 2004. 04. 01.

.