Tíz emberrel sikerült tartani a döntetlent

Szentes–Mátészalka 1–1 (1–1)

 

 

Szentes (piros): Kolláth – Gyagya, Márics, Tóth-Kovács (Nyerges), Vidakovics – Kerepeczky, Kislőrincz, Tóth Cs., Pálfi – Barna, Takács. Edző: Török László.

Mátészalka (kék): Nagy – Balogh Gy., Ricsei, Szabó, Illés – Szender (Popan), Balogh J., Orosz, Szilágyi – Marcsek, Lehoczky. Edző: Virovecz Pál.

 

Mezőnyjátékkal teltek az első percek. Észrevehető volt, hogy a Mátészalka tiszteli a Szentest. Az első negyedóra végén aztán gyors tizenegyes váltás következett. Előbb Kislőrincz indította Pálfit, akit buktattak, a büntetőt pedig Kislőrincz értékesített, 1–0.

Aztán a 16. percben (a szentesi gól után egy perccel később) Lehoczky vezette Máricsra a labdát, eltolta mellette, a hazai védő megállt, Lehoczky elesett, a bíró pedig 11-est ítélt, amelyet Marcsek biztosan lőtt a bal sarokba, 1–1.

 

 

 

A lendületes szentesi támadások után adódtak lehetőségei a hazaiaknak, ám az utolsó passz mindig rossz volt. A Mátészalkán látszott, hogy rutinos, kiválóan passzoló csapat. A második félidőben megmaradt a Szentes kezdeményezőnek, és ez akkor sem változott, amikor Vidakovicsot a második sárgája után kiállították. A hazai gárda megbecsülte a labdát, kiválóan küzdött, sőt ha Takács a 92. percben figyelmesebb, a győzelmet is megszerezhette volna.

Szentes, 2004. 03. 29.

.