Csemete a csemetéknek

 

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta kilenc év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2004. március 29-én Szirbik Imre polgármester a Városháza udvarán adta át az Újéletfákat az átadásra megjelent családoknak.

Balogh Györgyi főkertészhez 48 igénylés érkezett, amelyből közel 30-an térhettek haza facsemetével. Hárs, juhar, kőris, vérszilva és berkenye volt a kínálat, melyeket az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is lehet közterületre ültetni.

 

 

Kocsmár Szabolcs, (aki 2003 szeptemberében született) is a boldog fatulajdonosok körébe lépett. A szülők segítségével (Kocsmárné Vancsay Andrea és Kocsmár Gyula) ültette el a nálánál nagyobb, de közel azonos korú vérszilva facsemetét. Az új fa igyekszik kiváltani a megöregedett beteg szilvafát, aminek a közelében kapott helyt.

Kocsmár Gyula, Szabolcs apukája elmondta, hogy amikor megtudták, hogy lehetőség van arra, hogy igényeljenek facsemetét, nem volt kérdés, hogy megteszik-e. Örömmel jelentkeztek az igénylők közé. Jelen pillanatban a facsemetének nincs nagy értéke, de ahogy a gyermek cseperedik úgy válik értékesebbé, és tölti el szívét melegséggel a szülőknek. A gyermek mellé kaptak még egy "gyermeket" a facsemete képében amiről örömmel gondoskodnak és a Kocsmár család létszáma négy főre növekedett.

 

Akik még facsemetét kaptak a várostól: Kotvics - Varga Viktória, Ujfaludi Zora, Berkes Richárd, Remzső Zoltán, Eszes Anna, Szalaji Gábor, Miklós Kata Noémi, Kozák Léna, Csatlós Vencel, Félegyházi Török János, Mitlasóczki Mihály Mário, Gulyás Nikolett, Dénes Lili Zsuzsanna, Bárány Gergő Endre, Bakai Zsombor, Magyar Beatrix, Muzsik Balázs, Szántó Balázs, Csonka Fanni, Miskei Bianka Gizella, Csákó-Balogh Antal Mihály, Sultis Bianka, Nagy Ádám, Szanka Gvendolin Kiara, Tóth Balázs Ákos, Ottroba Tímea, Józsa Dorina Fanni, Hegedűs Ibolya Szilvia, Tordas László, Faur Annamária, Fülöp - Nagy Krisztián, Szólát Viktória Zsófia, Varga Virág, Kis Krisztina, Horváth Attila, Nagy Hunor, Papp Eszter, Jancsovics Dóra, Szoboszlay Szabó Fanni, Nyíri Boglárka Éva, Dezső Márk Bence, Gyuga Barnabás, Csőnyi Ilona, Molnár Csaba, Szatmári Nagy Zoltán, Ragács Hajnalka, Ladányi Zalán

Szentes, 2004. 03. 31.

.