2004. februárja iskolai szünettel kezdődött a Koszta József Általános Iskolában. Három napig nem kellett tanulni a gyerekeknek, mert február 2-4-ig SÍ szünet volt. Ez önmagában nem lenne akkora hír, de ezalatt a három nap alatt nemcsak gyermekek hiányában nem volt fűtés az iskolában, hanem a termál fűtővíz hiánya miatt sem. Történt ugyanis egy kis fennakadás a fűtővíz szolgáltatásban. Az ok egyszerű volt: CSŐTÖRÉS a javából.

 

 

 

1980. szeptember 1-én indult meg az oktatás a Koszta József Általános Iskolában. Huszonnégy esztendővel ezelőtt készült el az épület, és adták át a fejlődő lakótelep lakóinak. Az akkor lefektetett fűtéscsövek mára már teljesen elkorrodáltak, és az elmúlt hetekben el is tört közülük egy. Ennek következtében naponta több köbméter fűtővíz lett a lefolyók és a talaj martalékává és ezáltal nem az iskola termeinek belsejét, hanem az iskola környezetét fűtötte az elfolyt termálvíz.

 

 

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a februári SÍ-szünet be volt tervezve az iskola életébe, és így sikerült a hibát úgy elhárítani, hogy nem okozott fennakadást az oktatás menetében. Ezalatt a három nap alatt új bekötést készítettek a szakemberek, és a régi elkorrodált csöveket modern hőszigeteltre cserélték. A szünet ideje alatt többen érdeklődtek, hogy mikor lesz a szünet utáni első tanítási nap, (talán nem bízva a hiba gyors elhárításában), de a tervet tartja mindenki, és így az elmúlt napon már melegedtek a radiátorok az iskolában és február 5-től újra benépesülnek a meleg tantermek tudásra vágyó gyermekekkel.

Szentes, 2004. 02. 04.

.