2004. FEBRUÁR                              

  

01-04.

17.30 órakor

Igazából szerelem

 

 

színes magyarul beszélő angol romantikus vígjáték, 129 perc

Rendezte: Richard Curtis   Főszereplő: Hugh Grant, Colin Firth

 

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet - mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket. Az új, agglegény miniszterelnöktől (HUGH GRANT) kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába (MARTINE McCUTCHEON), amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig (COLIN FIRTH), aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól (EMMA THOMPSON), aki arra gyanakszik, hogy a férje (ALAN RICKMAN) félrelép - az újdonsült menyasszonyig (KEIRA KNIGHTLEY), aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára - az özvegy nevelőapáig (LIAM NEESON), aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer.


01-04.

20.00 órakor

S.W.A.T.

 

 

színes feliratos amerikai akcióthriller, 117 perc

Rendezte: Clark Johnson   Főszereplő: Colin Farrell, Samuel L. Jackson

 

A SWAT arról szól, hogy egy-egy döntésünk milyen nagy befolyással lehet a sorsunkra. A különleges egység két tisztje, Jim Street (Colin Farrell) és társa, Brian Gamble (Jeremy Renner) ellen vizsgálat indul egy túszmentő akció során hozott hibás döntésüket követően, melynek eredményeként visszavonják megbízásukat és lefokozzák őket. Gamble megcsömörlik, és kilép a testülettől, de Street elhatározza, hogy a rendőrségnél marad, és reménykedik egy új lehetőségben. Döntéseik komoly befolyással lesznek életükre.


05-11.

17.30 órakor

Nagydumás kiscsajok

 

 

színes amerikai vígjáték, 92 perc

Rendezte: Boaz Yakin   Főszereplő: Brittany Murphy, Dakota Fanning

 

Molly Gunn (Brittany Murphy) a New York-i elit társaság egyik központi alakja. Egy legendás rock-sztár gondtalan lánya, a menő csajok prototípusa: a divattervezők mind őt akarják öltöztetni, a legszexisebb agglegények mind az ő kegyeit keresik, és szülinapi buliját a legtutibb partik egyikeként tartják számon. Élete nem más, mint egy véget nem érő buli. Ám amikor örökségét lenyúlja könyvelője, a szórakozásnak hirtelen vége szakad, és Molly arra kényszerül, hogy valami olyasmit tegyen, amit addig el sem tudott volna képzelni - munkát vállaljon.


05-11.

20.00 órakor

Kapitány és katona

 

 

színes magyarul beszélő amerikai kalandfilm, 138 perc

Rendezte: Peter Weir   Főszereplő: Russell Crowe, Paul Bettany

 

A történet a napóleoni háborúk idején játszódik, főszereplői a Patrick O'Brian regényeiből ismert Jack Aubrey, azaz Lucky kapitány, az angol flotta harcias tisztje és Stephen Maturin, a hajó orvosa. Hajójukat, a Surprise-t, ellenséges támadás éri, amelyben az súlyosan megrongálódik, és a legénység tagjai közül is sokan megsebesülnek. Aubrey nem tudja eldönteni, hogy barátjára, az orvosra hallgasson, vagy a kötelességét teljesítse-e inkább. Végül mégis útra kel, hogy két óceánon keresztül üldözze, utolérje és legyőzze ellenfelét. Ez a küldetés megalapozhatja hírnevét - vagy elpusztíthatja őt és legénységét is. A film elkalauzolja nézőit a világnak azokra a tájaira, amelyekre a történet sodorja a szereplőket: Brazília partjairól a Horn-fok vihar tépázta vizeire, délről a hó és jég borította északra, a világ túlsó oldalára, a csodálatos Galapagos-szigetekre.


12-18.

17.30 órakor

Hóhatár

 

 

színes feliratos angol-német-luxemburgi akcióthriller, 93 perc

Rendezte: Christian Duguay   Főszereplő: Devon Sawa, Bridgette Wilson

 

A reklám-szakember Jeffrey (Rupert Graves), a rendező Ian (Rufus Sewell) és az operatőr Will (Devon Sawa) arról híresek, hogy a gazdag megbízóik termékeit sikeresen reklámozó filmet bármi áron leszállítják - még ha ez egy majdnem 40m-es vízesésen kajakkal való átkelést is jelent. A team ezúttal kivitelezhetetlennek tűnő feladatot vállal: egy új digitális videókamerát akarnak reklámozni úgy, hogy felveszik három kiváló síelő bravúrját, amint leköröznek, sebességben túlszárnyalnak egy lavinát.

Az osztrák Alpokba tartó forgatócsoporttal utazik a gyönyörű sí-versenyzőnő, a lesiklás bajnoka, Chloe (Bridgitte Wilson-Sampras), a vadóc snowboardozó Kittie (Jana Pallaske) és a 19 éves, mindennek fittyet hányó fenegyerek, Silo (Joe Absolom). A stáb az ausztriai Karawanken-hegylánc egy csaknem 4000m magasságban fekvő, üdülőhelyen üti fel táborát, a jugoszláv határ közelében, ám hamarosan rájönnek, nincsenek egyedül...

 


12-18.

20.00 órakor

Volt egyszer egy Mexikó

 

 

színes feliratos mexikói-amerikai akciófilm, 102 perc

Rendezte: Robert Rodriguez   Főszereplő: Antonio Banderas, Salma Hayek

 

Mariachi, a magányos gitáros története folytatódik. Az üldözött zenész a világtól elvonultan él tragédiájának magányában, mígnem egy napon megkeresi őt egy korrupt CIA-ügynök, bizonyos Sands, és megkéri, segítsen megakadályozni egy merényletet, amelyet a rettegett Barrillo gengszter és csapata készített elő a mexikói elnök meggyilkolására. A Mariachi elvállalja a megbízatást, mert ez az akció alkalmat kínál számára a bosszúra. Oldalán két hű barátjával, Lorenzóval és Fideóval, kezében titokzatos gitártokjával harcba indul. Desperado legendája újjáéled.

A Volt egyszer egy Mexikó a Mariachi legendájának legújabb, harmadik fejezete, amelyet rendezője, Robert Rodriguez - aki egyben operatőre, látványtervezője, vágója és zeneszerzője is a filmnek - a trilógia első két darabjához, az El Mariachi - A zenész, illetve a Desperadó című filmekhez hasonlóan ezúttal is Mexikóban, viszonylag alacsony költségvetéssel forgatott.


19-25.

17.30 órakor

Bolondos dallamok

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 90 perc

Rendezte: Joe Dante   Főszereplő: Steve Martin, Brendan Fraser

 

Tapsi Hapsi és Dodó Kacsa, a Warner Bros. két sztárja ismét egymás ellen fenik a fogukat, illetve csőrüket. Dodó, torkig lévén már másodhegedűs státuszával Tapsi oldalán, úgy határoz, hogy örökre búcsút vesz a Stúdiótól. Elhatározásához Kate Houghton, a humorszegény Komédiaügyi Alelnök is hozzájárul, és utasítja DJ Drake-et, a WB biztonsági őrét és reménybeli kaszkadőrét, hogy csípje nyakon a Kacsát, és kísérje ki a stúdió területéről. Aggodalomra azonban semmi ok: Dodó pillanatok alatt szövetségre lép DJ-vel, és fütyül arra, hogy az illetőnek ínyére van-e a dolog, vagy sem.


19-25.

20.00 órakor

Titokzatos folyó

 

 

színes feliratos amerikai film, 137 perc

Rendezte: Clint Eastwood   Főszereplő: Sean Penn, Tim Robbins

 

Jimmy Markum (SEAN PENN), Dave Boyle (TIM ROBBINS) és Sean Devine (KEVIN BACON) együtt töltötték a gyerekkorukat Boston egyik munkásnegyedében, és napjaikat az utcán tengették baseballozással, éppúgy, mint a szomszédos East Buckingham elegáns lakónegyedeiben felnövő srácok. Soha semmi érdekes nem történt ezen a környéken. Mindaddig, amíg Dave élete különös fordulatot nem vett. Akkor még nem sejtették a fiúk, hogy ez örökre meg fogja változtatni mindannyiuk életét... 25 évvel később a három barát útjai újra kereszteződnek egy titokzatos és megmagyarázhatatlan gyilkosság kapcsán - az áldozat Jimmy 19 éves lánya. Sean gyilkossági nyomozó lett, ő kapja meg az ügyet, rá és társára (LAURENCE FISHBURNE) vár a feladat, hogy kibogozzák ezt a látszólag indíték nélküli bűncselekményt.


26-03.

17.30 órakor

Némó nyomában

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 100 perc

Rendezte: Andrew Stanton   Főszereplő: Pizsi, Némó

 

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét...


26-03.

20.00 órakor

Kontroll

 

 

színes magyarul beszélő magyar játékfilm, 102 perc

Rendezte: Antal Nimród   Főszereplő: Csányi Sándor, Mucsi Zoltán, Badár Sándor

 

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, - Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet...


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

           INTERNETES ÚJSÁG          

 

.