Kedves Szentesiek!

 Mindnyájan nagyon várjuk a tavaszt. Télen szürkévé vált Szentes, el is piszkolódott, hiszen a hidegben, sötétben, sárban csak keveset voltunk a szabadban, nem is látszott annyira a rendetlenség, a szemét. Az első ragyogó napsugár azonban dolgos kezek után kiált, és tavasszal mi is vidámabbak, fiatalabbak, tettre készebbek vagyunk. 

Közös tavaszi nagytakarításra kérünk, hívunk mindenkit

március 5-én és 6-án.

 Senki ne gondoljon kivételes, nagy fáradsággal járó dologra. Annyit szeretnék, hogy mindenki a saját háza előtt, a közútig szedje össze a szemetet, a fákat, bokrokat nyesse meg, a hiányzó növényzetet pótolja. Kérem, hogy a lakótelepeken közösen tegyük rendbe a házak közét, a játszótereket, a közösségi helyeket.

Várom tavaszi nagytakarításra a gyerekeket, kamaszokat és fiatalokat, a fiatalos idősebbeket, a szülőket és nagyszülőket. Hívom az iskolákat, sportköröket, a civil szervezeteket, intézményeket,  vállalkozásokat, gazdasági társaságokat. Szeretnénk, ha a nagytakarítással tisztább lenne a város.

Kérem, hogy zsákban helyezzék a kukák mellé az összegyűjtött hulladékot, mert azt az esedékes szemétszállításkor a Városellátó Intézmény dolgozói ingyenesen elszállítják. Ott ahol nagyobb mennyiség gyűlik össze, kérem, hogy a Városellátó Intézményt telefonon, vagy más úton értesítsék, annak érdekében, hogy azt soron kívül elvigyék. A csoportosan dolgozók számára szemeteszsákot, illetve a gyermekek számára, igény esetén műanyag kesztyűt is biztosítunk.

Valamennyi technikai ügyben a Városellátó Intézmény munkatársa, Kiss Ferenc áll az Önök rendelkezésére (Szentes, Kossuth tér 6. (udvarban), munkanapokon  7- 14 óráig, telefon: 63/510-387, péntek délután és szombaton: 06/30/339-0396 ).

Ez az akció nem lomtalanítás! A háztartásban feleslegessé vált holmikat más alkalommal gyűjtjük! 

Közös munkánk eredményeként sok mindenünk van, amire büszkék lehetünk. Varázsoljuk Szentest most olyanná, ahol továbbra is jól érezzük magunkat: tisztává, virágossá, vidámmá.

Önzetlen városszépítő munkájukat előre is tisztelettel megköszönöm.

Szirbik Imre polgármester

Szentes, 2004. 02. 27.

.