ITT, vagy ITT épülhet a TESCO! Ha épül!

 

 

 

A városban terjeng a hír, hogy nem csak a Lidl csoport kíván áruházat építeni Szentesen, hanem célba vette a várost a TESCO is. Anélkül folynak a találgatások, hogy hol akar épülni az új áruház, hogy hivatalosan eldöntötte volna a Tesco, hogy megépíti-e a megyében a harmadik üzletét.

A 2004-es terveket illetően Danks Emese, a Tesco Globál Áruházak Rt. PR-igazgatója elmondta, hogy idén 10-12 új hipermarket létesítését tervezik. Ez a beruházások folyamatos fokozódását jelzi, hiszen 2002-ben "csupán" 5, 2003-ban pedig 7 új Tesco áruház nyílt meg országszerte. Hozzátette, hogy a magyar piacon kilenc éve megjelent Tesco hazai alkalmazottainak száma 2003 végére elérte a 15 ezret. Az új hipermarketekben, hasonlóan a többi Tesco-hoz, az árukészlet 80 százaléka magyar beszállítóktól származik.

 A 2004. február 10-én megtartott polgármesteri sajtótájékoztatón hallhattunk Szirbik Imrétől, hogy a Tesco-Globál megkereste a várost, és az elmúlt esztendő decemberében el is végezték Szentes és környékének kereskedelmi felmérését.

Az ügy ott tart, hogy most már a Paul Kennedy vezérigazgatónak és Michael Walsh beruházási vezetőnek kell döntenie, hogy a felmérések alapján indokolt, és üzletileg kifizetődő-e egy új áruházat felépíteni, de hallgassák meg a város megkeresésével kapcsolatos részleteket Szirbik Imrétől!

 

Polgármesteri beszámoló a Tesco-ról ITT hallgatható meg!

Szentes, 2004. 02. 13.

.