Idegek harca szegedi győzelemmel!

Legrand-Szentesi VK - Szeged Beton VE 6 - 7 (0 - 1, 2 - 3, 2 - 1, 2 - 2)

 

 

Ha a két "legjobb" Csongrád megyei vízilabda csapat találkozik egymással mindig ádáz küzdelem folyik a medencében az elsőségért. Évek óta ez tapasztalható az OB I-es vízilabda mérkőzéseken és ilyenkor még az sem számít, hogy hanyadik helyen állnak a bajnokságban.

A Legrand-Szentesi VK otthon fogadta a Szeged Beton csapatát, akikkel még a mérkőzés előtt vívtak egy kis "ivarcsörtét" a mérkőzés halasztással. A Magyar Vízilabda-szövetség versenybírósága döntött az ügyben, így az OB I. 15. fordulóján, 2004. február 6-án este 18 órakor szálltak medencébe a csapatok a Széchenyi-ligeti strandon.

 

 

 

Szentes: ÚJHÁZI - Somogyi 2, LAVRISINYEC 2, Berki, Juhász Zs., Juhász E., Szebeni 2. Csere: Szénászky, Kis I., Zentai, Szabó T. Edző: Vidumanszky László.

Szeged: BARÁT - Boros 1, TORDAY 2, Pataki, Molnár P. 1, PLÉZER 2, Szűcs. Csere: Várhegyi, dr. Török, Munkácsy 1. Edző: Gyöngyösi András.

 

Az utóbbi hetekben egyik gárda sem kápráztatta el szurkolóit, mindketten nagy gólkülönbségű vereségeket szenvedtek a klasszis fővárosi csapatoktól. Nemcsak ebben hasonlítanak egymásra, hanem abban is, hogy az edzői kispadon a közelmúltban váltás zajlott le. Vidumanszky László egy hónapja vette át a Szentes, Gyöngyösi András pedig négy napja a Szeged szakmai munkájának az irányítását.

Óriási hangulatban kezdődött a Csongrád megyei rangadó. Az első támadást elrontotta a Szentes, a Berkinek szánt labda Barát zsákmánya lett. A meccs első fórját a Szeged kapta, Molnár Péter rögtön élt is a lehetőséggel, 0-1. Védekezésben mindkét gárda topon volt, ellenben a támadójátékért egyik sem érdemelt dicséretet.

A második negyed nagy kérdése az volt, hogy melyik együttes nyugszik meg hamarabb. Idegesek voltak a játékosok, Tordayt kivéve. A szentesi születésű balkezes ugyanis csodálatos csuklómozdulattal varázsolta a labdát a házigazda kapujának jobb felső sarkába. Az otthoniak gólcsendje Szebeni értékesített négyméteresével a 8. perc végén 1-2.

A nyolcadik perc végén megszerzett előnyt időnként növelte, de végig tartotta a Szeged, így megérdemelten vitte haza a megyeszékhelyre a győzelemért járó pontokat.

A mérkőzés végén Vidumanszky László így értékelte csapatának teljesítményét: - Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Támadójátékban csődöt mondtunk.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I 16. fordulójában kellemes meglepetésre a Legrand-Szentesi VK kiütéses vereséget mért idegenben a Szent István Egyetem SE-re.

Szent I. Egyetem - Legrand-Szentesi VK 7-15 (2 - 3, 2 - 2, 0 - 5, 3 - 5)

Szentes, 2004. 02. 09.

.