"Harc" az óvodásokért

 

Előre bocsátom, hogy rossz szó a címben található "harc" szó, de ha figyelembe vesszük, hogy a következő tanévben közel 300 elsős kisdiákon osztozik Szentes nyolc általános iskolája, akkor érezhető hogy a színfalak mögött tényleg a fennmaradásért küzdenek az általános iskolák.

A statisztikai előrejelzések is hasonlítanak egy Aigner Szilárd rosszidőjárás jelentéshez. Az elmúlt három évet vizsgálva 4 óvodai csoporttal kevesebb gyermek van az óvodákban,  közel 3 általános iskolai osztállyal kevesebb van az elmúlt tanévhez képest az általános iskolákban.

 

 

 

Minden alkalmat megragadnak az általános iskolák vezetői, hogy népszerűsítsék iskolájukat, és e célból tartottak rendhagyó szülői értekezletet (2004. február 11-én) az Árpád utcai óvodában.

Négy általános iskola (Petőfi Sándor Általános Iskola, Klauzál Gábor Általános Iskola, Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola) mutatkozott be az érdeklődő szülőknek. Az igazgatói munka most már nem csak az igazgatásból és koordinálásból áll, hanem megfelelő módon "el kell adni" a szülőknek az iskolát. Nem kis PR (Public Relations = kapcsolatszervezés / propaganda) munkát igényel.

A fogyatkozó gyermeklétszám miatt (ami kevesebb az óvodákban, mint a statisztikai férőhelyek száma) indokolt az intézmények átszervezése, de erről bővebben hallhatunk Szirbik Imre polgármester sajtótájékoztatóján, amit 2004. február 10-én tartott.

 

Polgármesteri tájékoztató a népesség fogyatkozásáról

és az oktatásbeli átszervezésekről ITT hallgatható meg!

Szentes, 2004. 02. 13.

.