Nagy csata az alsóházban

Legrand-Szentesi VK-Cegléd 10-3 (1-1, 4-1, 1-0, 4-1)

 

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 17. fordulójában joggal örülhettünk, mert magabiztos győzelmet aratott a Legrand-Szentesi VK a Cegléd csapatával szemben.

 

 

Szentes (fehér): Ujházi - Somogyi, LAVRISINYEC 3, Berki 2, Juhász E., Szebeni, JUHÁSZ ZS. 3. Csere: Pellei, Szénászky, KIS I. 2, Vígh, Szabó T. Edző: Vidumanszky László.

Cegléd (kék): Kuna - Péter, Cochovan, Cagalinec 1, Dongó T. 1, Molnár, Jankovics. Csere: Ványi 1, Korbuly, Pieskó, Gáti (kapus). Edző: Bóbis Károly.

 

Az alsóházi rangadó elején kapkodó játékot, rossz passzokat, még rosszabb lövéseket láthattak a nézők a hazaiak részéről. A tét nagy volt, talán ezzel magyarázható az ekkor tapasztalt alacsony színvonalú teljesítmény. Lavrisinyec idegnyugtató gólja után a Szentes talpra állt, egyre jobban játszott, a folytatásban Kis István duplájával már négyre nőtt az előnye, 5-1.

 

 

 

Az exszentesi Dongó Tamás szépített ugyan, de a találkozó hajrája egyértelműen a Kurca-partiaké volt. Ekkor már szinte csak egy csapat volt a medencében, egyértelműen az történt a vízben, amit a Szentes akart.

Ha a mérkőzés negyedeinek eredményeit tekintjük akkor jól láthatjuk, hogy igazán a mérkőzés a második negyedben eldőlt, de mint tudjuk egy gólelőnyt nehéz megszerezni, de sokkal nehezebb azt megtartani.

Amikor előnyből a végig kiválóan játszó Juhász Zsolt átívelte Kuna felett a hálóba a labdát, a ceglédi kapus idegei és az edző idegei is felmondták a szolgálatot és kapust cseréltek, de már ez sem segített rajtuk és a mérkőzés végeredménye 10-3 lett.

Szentes, 2004. 02. 24.

.