Vöröskeresztes Mikulás-nap

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége 2004. december 7-én Mikulás-napot rendezett a Tóth József Színházteremben, immár hetedik alkalommal. Minden általános iskolának küldtek meghívót, a községeket is beleértve. Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt titkára köszöntötte a gyerekeket, a pedagógusokat és a szülőket. Elmondta, hogy a városban megkeresték a jólelkű embereket, hogy segítsenek, és támogassák a rendezvényt. 232 ezer forint gyűlt össze pénzben, és 98 ezer forint értékű természetbeni ajándékot kaptak.

 

 

 

A Pom-Pom együttes műsora volt a délután fénypontja. Csillogó szemekkel nézték, ahogy Petike, a rosszcsont manó, Ernő és a többiek meséltek és énekeltek nekik. Egyetértően bólogattak, amikor Peti elmondta, hogy a télapó csak a jó gyerekeket látogatja meg, a rosszak virgácsot kapnak. Felemelt kézzel tapsoltak a sok kedves és vidám dal hallatán, melyeknek betéve tudták a szövegét.

 

 

 

A télapót dalokkal próbálták előcsalogatni. A Hull a pelyhes fehér hó hallatán elő is jött a várva várt mikulás. Hangosan énekeltek neki a gyerekek, mert a télapó elmondta, hogy már rosszul hall.

 

 

 

A műsor után az ötszáz gyermek élményekkel és egy csomaggal gazdagabban távozott.

Szentes, 2004. 12. 14.

.