MEZGÉ szalagavató

 

 

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola hagyományos szalagavató bálját a múlt hét végén 2004. december 10.-én tartotta az Ifjúsági Házban.

 

 

 

Erre az alkalomra ünnepi virágdíszbe öltözik az ifjúsági ház nagyterme, mert a diákok a tanult szakmából eredendően virágkölteményekkel díszítik a bál helyszínét.

 

A következő képeken tekinthetjük meg az ÖSSZES végzős hallgatót:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A műsor elején két 11. osztályos tanuló verset mondott, majd Lakatos Szilvia köszöntötte a végzősöket és a tanárokat. Életük fontos részének nevezte a mostani időszakot, mely után felelősségteljes évek következnek. Azt kívánta, hogy mindent sikerüljön megvalósítaniuk, amit szeretnének.

 

 

 

Az igazgatónő beszédében külön köszöntötte Szirbik Imre polgármestert és Lamperth Mónika belügyminisztert, aki a lakossági fórum után a rendezvényre látogatott.

Dr. Csikai Miklósné elmondta, hogy a szalagavató minden évben szép és díszes ünnep a virágkötőknek köszönhetően. Az év eredményeit is megemlítette, a többi között azt, hogy épül az aula, az utóbbi esztendők legnagyobb beruházása. A tanulmányi versenyekről is szó esett, a városi labdarúgó bajnokságon például harmadik helyezést ért el az iskola csapata. Ezek után figyelmeztette a végzősöket, hogy a tanév nehezebb része még hátravan, és többen nem veszik elég komolyan a felkészülést. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Unióban nehezebb helytállni, igyekezniük kell.

 

 

 

A belügyminiszter is szólt néhány kedves szót a diákokhoz.

Azt a tanácsot adta a végzősöknek, hogy ha elhatározták, hogy mit akarnak tenni később, valósítsák meg, és azt a tevékenységet próbálják megtalálni, amiben örömüket lelik. Boldog és sikeres felnőtt életet kívánt.

A beszédeket a szalagtűzés követte, majd amíg a végzős hallgatók átöltöztek a bál nyitó táncához, addig a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai, majd a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ütőscsapata szórakoztatta a közönséget.

 

 

A gyorsan átöltözők kukucskálták a teremben folyó programot.

 

 

Deák Ferenc Általános Iskola diákjai kán-kánt táncoltak

 

 

 

És jöjjön a tánc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alábbi képeket megnézve senki se ijedjen meg, nem szabadult el a pokol, vagy mégis? Igazi cigány táncot láthattunk, ami megadta az alaphangot az esti bulira.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepség végén ismét keringői dallamok csendültek fel, ami után már a könnyedebb műfaj kapott helyet.

 

Szentes, 2004. 12. 17.

 

.