2,8 tonna élelmiszer a rászorulóknak

 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány 2004 decemberére megszervezte X. Karácsonyi Élelmiszercsomag Akcióját. Az élelmiszercsomagokra az óvodák és általános iskolák pályázhattak. Idén 20.000 darab, egyenként 20 kilogramm súlyú élelmiszercsomaggal tud az alapítvány segíteni a legrászorultabb gyermekeknek. A csomagok immár hagyományosan alapvető élelmiszereket és konzerveket tartalmaztak: burgonya, húskonzerv, liszt, kristálycukor, rizs, stb. volt a csomagban.

 

 

Az alapítvány a már megszokott helyen és módon, a budapesti Felvonulási téren adta át a csomagokat is iskolák és óvodák képviselőinek. December 15-én érkeztek meg a szentesi nyertesek teherautója, és a pályázati kiírás szerint másnap, illetve harmadnap már át is adták a csomagokat a szülőknek, gyerekeknek.

Az akció célja, hogy azok a szegény családban élő gyermekeknek, akik ellátása gondot okoz a szülőknek, a téli szünet ideje alatt is minden nap jusson meleg, tápláló étel.

 

 

A X. Karácsonyi Élelmiszercsomag Akcióra összesen 249.677 gyermek után 56.939 csomagra érkezett 975 intézményből (iskola, óvoda) igénylés. Az alapítvány a számára erre a célra rendelkezésre álló 105.000.000 forint összegből 20.000 darab csomagot tudott készíteni. A csomagigénylések 65%-át az alapítvány legnagyobb sajnálatára el kellett utasítaniuk.

 

 

 

Szentesről három intézmény nyert összesen 140 csomagot. Általános Iskolai Kollégium 25 db, Gróf Széchenyi István Általános Iskola 15 db, Klauzál Gábor Általános Iskola 100 db csomagot kapott.

 

 

Szentes, 2004. 12. 20.

.