Kiporolták Döbrögit

 

 

Kezdjük talán az elején, hogy jótékonyságból miért is adta be a derekát Döbrögi Lúdas Matyinak.

Anno 2003. tavaszán a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola egykori diákjai úgy döntöttek, hogy több évfolyam részvételével összevont osztálytalálkozót tartanak. Ez a találkozó 2003. júniusában 11 osztály jelenlétével meg is valósult. Már a szervezéskor felmerült az „öreg diákok” körében, hogy az iskola szépítésére, a tehetséges diákok segítésére alapítványt kellene létrehozni. Harangozó István, Labát Pál László és Tasi Oszkár magára vállalta az alapítvány létrehozását és ennek eredményeként, 2004. május 6-án megtörtént az „ÖREG DIÁKOK A POLLÁK ANTAL MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁÉRT” ALAPÍTVÁNY bejegyzése.

 

 

 

Hogy ne csak az öreg diákok járuljanak hozzá az alapítvány gyarapodásához ezért 2004. december 17-én a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola Színjátszó csoportja Fazekas Mihály: LÚDAS MATYI c. művének színpadi változatát adta elő „Pollákos szemmel” az Ifjúsági Ház előadótermében.

 

 

 

A mesét mindannyian ismerjük, de az alapítvány célját nem. Az Alapítvány céljai: A tanítás-tanulás iskolai környezetének szépítése, az optimális körülmények biztosítása, a tehetséges tanulók támogatása, tanulmányi és kulturális versenyek résztvevõinek jutalmazása.

Az alapítványt támogató adományokat szívesen fogadják az OTP BANK RT. DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓ 11735043-20030559 bankszámla számra.

Szentes, 2004. 12. 22.

.