Szentesi Díszpolgárok Társasága

 

Horváth István, Dr. Csikai Miklós, Magyar József, Bácskai Mihály

dr. Imre Ernő, Vági László   A képről hiányzik  Balázs Árpád és Nagy János

 

Szentesen az az országban egyedülálló társaság alakult meg 2004. december 10-én. A díszpolgárok társasága kezdeményezés dr. Imre Ernő ny. esperes úr nevéhez fűződik, aki 1999-ben lépett a díszpolgárok közé. Őt kereste meg Labádi Lajos a levéltár igazgatója, hogy egy önéletrajzot kérjen tőle a jövőre megjelenő "Szentesi díszpolgárok" című könyvbe. Így jött az ötlet, hogy ne csak a könyv lapjain hozzák egymáshoz közelebb a díszpolgárokat, hanem személyesen is.

A díszpolgári címet 1881 óta adják át olyan személyeknek, akik sokat tettek a városért. Szentesnek egyébként jelenleg nyolc élő díszpolgára van.

Őket kereste fel Imre Ernő azzal az ötlettel, hogy alakítsák meg a Szentesi Díszpolgárok Társaságát. A kezdeményezést mindannyian nagy örömmel fogadták, amit mi sem bizonyít jobban, hogy december 10-én az Árpád Rt. elnöki tanácstermében 6 jelenlévővel megalakult a Szentesi Díszpolgárok Társasága.

A társaság egy egyszerű, de mégis kicsit nehéz és persze nemes célt állított maga elé. A város segítését minden formában.

A társaság a teljes egyetértés feltétele alatt teszi majd publikussá a megbeszéléseik eredményeit, és remélik, hogy minél több dologban segítségére lehetnek a városnak.

Szentes, 2004. 12. 18.

.