Vöröskeresztes ajándékok 150 rászorulónak

 

 

 

2004. december 15-én 150 rászoruló vehetett át csomagot a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol a Vöröskereszt Szentesi Szervezete az év során összegyűjtött adományokból, a jótékonysági bálak bevételéből és a jótékony célú koncert adományiból vásároltak vegyiáru csomagokat.

 

 

 

Az ünnepség műsoraként fellépett a Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesület tánccsoportja Hankó Györgyné vezetésével, valamint Dömsödi Teréz aki elsőként szavalt, majd énekével szórakoztatta az összegyűlteket.

 

 

 

A 60 szentesi család mellett 35 nagymágocsi, 15  fábiánsebestyéni és 8-8 család kapott meghívót Eperjesről, Árpádhalomról, Szegvárról, Derekegyházáról és Nagytőkéről a csomagátadó ünnepségre.

 

 

 

A segítség akkor segítség, ha tényleg hasznos dolgokat kapnak a rászorulók, ezért sokáig gondolkodtak a szervezők, hogy a csomagok mit is tartalmazzanak. A döntésük helyessége akkor látszódott beigazolódni, amikor egy nénike átvette a csomagot, és felsóhajtott. "Jaj de jó, hogy nem liszt, meg cukor, mert cukorbeteg vagyok!".

Szentes, 2004. 12. 21.

.