TERNEY NAPOK

 

A Terney-napok megrendezése 1994 óta létező program a Terney Béla Középiskolai Kollégium életében. Tulajdonképpen névfelvétel kezdődött '94 tavaszán, Béla napján. Azon az őszön már a névadó tiszteletére rendezték meg a mára hagyományossá vált programot. A cél mindenkor Terney Béla emlékének ápolása.

 

 

A Terney napok programsorozatában több olyan rendezvény volt, mely a kollégistákat várta, de a nagyközönség számára is adott szórakozási lehetőséget. 2004. november 15-én az első emeleti foglalkoztatóban nyílt meg hét Terney tanítvány kiállítása, ahol Berkecz István, Bíró Jenő, dr. Csőregh Éva, dr. Németh Béla, Sinkó János Vidovics István és Vígh László alkotásait tekinthettük meg.

 

 

                                                                                            A kiállítást Kruzslicz Pál nyitotta meg.

 

 

 

"Részrehajlás nélkül?" kiemeltünk egy Terney tanítványt a hetük közül, akinek rég láttunk Szentesen önálló kiállítását. Ő nem más mint Vidovics István. Az eddigi önálló kiállításai során megszokhattuk, hogy a pillanat megörökítésével próbálja művészeti érdeklődésünket kiszolgálni, de most egy lassabb technikával állt a nagyközönség elé. A paravánokon megjelentek a festmények.

 

 

 

Azért a megszokott technika is megmaradt (a fotó), de ebben is igyekezett újítani. A kollégiumi kiállításon olyan panoráma képeket láthatunk, melyeken Budapest jelenik meg, de nem úgy ahogy mi azt látjuk, hanem ahogy szeretnénk látni, de ahhoz, hogy így lássunk picit más szemmel kell néznünk és látnunk a világot.

 

Szentes, 2004. 11. 22.

.