Nyitott kapuk a Pollákban

 

 

Nagy Gyuláné igazgató ismertette az iskolában folyó képzést a gyermekeknek és szüleiknek

 

A pálya- és iskolaválasztás nehéz útvesztőjében mostanság sokan bolyonganak. Ezt a bolyongást akarják lerövidíteni a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában, amikor 2004. november 17-én megrendezték az iskola nyílt napját. Ekkor a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik bepillantást nyerhettek az iskola képzéseinek sokaságába, és megismerkedhettek a termekkel, amelyekben ki-ki 4-8 évet fog eltölteni a következő tanévtől.

 

 

 

1963 óta képeznek - kezdetben villamos-ipari, majd az utóbbi időben - informatikai, elektronikai szakembereket. Jelenleg a 9 - 12. évfolyamokon szakmacsoportos alapozó képzést folytatnak az elektrotechnika-elektronika  és az informatika szakmacsoportokban.

 

 

 

Az általános műveltség megszerzése mellett (9 - 12. évfolyam) kiemelten kezelik:

   • az önképzés készségének kifejlesztését,

   • az általános és szakma-specifikus informatikai képzést,

   • a továbbtanulásra való felkészítést,

   • az idegen nyelvi képzést.

 

 

 

A 9-12. évfolyamon a diákok érdeklődési körének megfelelően humán ill. reál tantárgyakból vehetnek részt fakultatív tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozásokon. A 9. évfolyamos osztályok már a fentiek szerint kerülnek kialakításra, így azonos informatikai vagy elektronikai képzés mellett a humán és a reál irányultságnak megfelelő speciális ismereteket sajátíthatnak el. A 12. évfolyamot érettségi vizsga zárja.

 

 

 

Iskolában a következő tantárgyakból folyik emelt szintű érettségire való felkészítés: matematika, fizika, informatika, idegen nyelv és szakmacsoportos alapozó tantárgy.

 

 

 

A speciális, differenciált szakismereteket, amelyekre az érettségi vizsga után lehet jelentkezni, az alábbi szakmák nyújtják:

OKJ 52 5423 03 Ipari informatikai technikus

OKJ 52 5423 07 Műszaki számítástechnikai technikus

OKJ 52 4641 03 Számítástechnikai szoftverüzemeltető

OKJ 55 5423 02 Műszaki informatikai mérnökasszisztens

       (felsőfokú akkreditált szakképzés, iskolarendszerű, nappali tagozat)

OKJ 55 5423 01 Villamosmérnök-asszisztens

       (felsőfokú akkreditált szakképzés, önköltséges, levelező tagozati

 

 

 

Ahhoz, hogy tanulóik valóban megállják helyüket az életben, szakkörökkel (rajz, fotó, színjátszó, média), fakultatív órákkal egészítik ki a kötelező képzést. Az iskolai diáksportkörben 5 sportágban versenyezhetnek városi, megyei szinten. Korszerűen felszerelt számítástechnikai és elektronikai műhelyek, multimédiás nyelvi laboratórium várja leendő diákokat.

 

 

 

Internetes hozzáférésen keresztül lehetőséget biztosítanak a legfrissebb információk azonnali elérésére. Minden tanuló saját e-mail címmel rendelkezik.

 

 

 

Az informatika területén a diákok tanulnak a számítógép felépítéséről, megismerkednek az alapvető irodai alkalmazásokkal (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés) és a lokális számítógépes hálózatok, valamint az Internet alapjaival. Az iskolában eltöltött 4-8 év során a felsorolt szakképesítések megszerzésén túl lehetőség van további tanfolyamok elvégzésére, amelyek értékes okleveleket adnak.

 

 

Szentes, 2004. 11. 23.

 

.