Új parancsnok a tűzoltóság élén jan. 1-től

 

 

A Szentes Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Koszt György alezredes beosztásából december 30. napjával - nyugállományba helyezés miatt - felmentését kérte. A parancsnoki beosztás betöltésére kiírt pályázatra ketten adták be pályamunkájukat, mindketten a helyi tűzoltóság dolgozói.

A két jelölt:

 

Kajtár István                                                                                  Varga Tibor

 

A képviselő-testület november 26-ai ülésén - az illetékes megyei tűzoltóparancsnok véleményét kikérve - Kajtár István tűzoltó őrnagy pályázatát fogadta el. Kinevezése 2005. január 1-jétől határozatlan időre szól.

 

 

 

Miután első körben sikerült megválasztani a szentesi tűzoltóság új vezetőjét, ünnepélyes pillanatok következtek a testületi ülésen. Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter Koszt Györgynek eredményes munkássága elismeréséül - nyugállományba vonulása alkalmából - emléktárgyat adományozott.

 

 

A dísztőrt dr. Szöllősi Sándor tűzoltó ezredes főtanácsos, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.

 

 

 

A dísztőr átvétele után Koszt György kapott szót, aki rövid bemutatkozás után megköszönte az önkormányzatnak a képviselő-testületeknek az intézményeknek és a gazdasági társaságoknak a segítségét.

 

Koszt György bemutatkozása ITT hallgatható meg!

 

 

 

Az ülés ezek után rövid szünettel folytatódott, amikor is az leendő (Kajtár István) és a jelenlegi (Koszt György) parancsnok gratulált egymásnak elsőként. Az új vezetőnek ezután társa, Varga Tibor gratulált a kinevezéséhez.

Szentes, 2004. 12. 08.

.