"Azt adom vissza, amit Szentestől kaptam!"

 

Szentes Városért emlékérmet vett át a szentesi születésű Gáspár Sándor színművész Szirbik Imre polgármestertől a képviselő-testület 2004. november 26-ai ülésén.

 

 

Gáspár Sándor színművész külföldi fellépése miatt nem tudott részt venni az 1956-os forradalom évfordulója tiszteletére rendezett városházi ünnepségen (2004. október 23.), ahol a képviselő-testület döntésének megfelelően elismeréseket adtak át.

 

 

Gáspár Sándor beszédét és a vele készült riportot
ITT hallgathatják meg!

A hanganyagot a  Rádió Szentes  bocsátotta rendelkezésünkre!

 

Gáspár Sándor színművésznek kimagasló alakításaiért ismerték el munkásságát Szentes Városért emlékéremmel.

A szentesi születésű művész a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után több jeles színház tagja. Így a közönség többek között a Vígszínházban, a Katona József Színházban, a Művész és a Thália Színházban, valamint a filmvásznon is élvezhette játékát. Jelenleg a Kelemen László Színkör tagja. A szakma Jászai Mari-, Greguss- és Kelemen László-, a filmkritikusok B. Nagy László-díjjal jutalmazták alakításait. 1999-ben megkapta az érdemes művész címet. Szentes jó hírnevét alakításaival öregbíti.

 

 

 

Gáspár Sándor a Horváth Mihály Gimnázium egykori diákja az elismerés átvétele után bevallotta, hogy amikor meghallotta, hogy kitüntetést kap a szülővárosában, azon kezdett gondolkodni, vajon miért adják azt neki, hiszen ő semmi különöset nem tett. Csak azt adja vissza a városnak a maga sajátos művészi eszközeivel, amit az őt kibocsátó Szentestől kapott.

Szentes, 2004. 12. 02.

.