Terítéken az élelmiszeripar

Négy szentesi cég a FOODAPEST-en

 

 

 

A 7. Nemzetközi élelmiszer, ital és élelmiszer-gépipari szakkiállítást november 23-án nyitotta meg kapuját Budapesten a Hungexpo kiállítási területen.

A 18.500 négyzetméteren 770 cég képviseltette magát, amelyek közül 399 kiállító élelmiszeripari termékekkel rukkolt elő. A nemzetközi kiállítás közel 400 élelmiszeripari vállalkozása között négy szentesi központú vagy érdekeltségű cég volt megtalálható. Először a Hungerit Rt. standján jártunk. A stand az őszi reklámkampánynak megfelelően készült, amelynek vezérterméke a szeletelt DELKO paprikás pulykamell, mely a 11 tagú továbbfeldolgozott, szeletelt termékcsalád tagja. A kampány célja volt az új csomagolású szeletelt termékek bemutatása.

 

 

 

Másodikként a Herba Hungary Rt. standját tekintettük meg, amely vállalkozás a reform-élelmiszeri termékek forgalmazásáról ismert Szentesen.

 

 

A harmadik és egyben a negyedik kiállító (Árpád Agrár Rt. és a Délalföldi Kertészek Szövetkezete) közös standdal mutatkozott be.

Az Árpád Agrár Rt. termálvízfűtésre alapozott kertészetük az ország legnagyobb egybefüggő üvegházi és fóliás kertészeteként ismert. 14 termálkút vizével fűtött 23 ha üvegházi felületen, 23 ha fűtött, 40 ha fűtés nélküli fóliasátorban és 50 ha szabadföldi területen állítanak elő elsődlegesen friss fogyasztásra étkezési paprikafajtákat, paradicsomot, uborkát, kápsztaféléket, kínai kelt.

Szentes, 2004. 11. 30.

.