Személyi emelő mozgáskorlátozottaknak

 

 

A ligeti strandfürdőben a holtszezont kihasználva folyamatos felújítások és modernizációs munkálatok történnek. Ennek köszönhető, hogy hamarosan elkészül az új szauna, modernizálódik a beléptető rendszer és mágneskártyás zárakkal látják el az új üdülőházakat.

A modernizációba beletartozik, hogy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amely a szezon kezdetének és végének időpontját kitolja az év kezdete és vége felé. Ezek közé a fejlesztések közé tartozik a 2004. november 17-én megvalósult, a mozgáskorlátozottak részére akadálymentes medencébe való jutást elősegítő személyi emelő megvásárlása. Ennek köszönhetően a 25 méteres medencében terápiás úszást is végezhetnek a rászorulók.

 

 

 

Vízbe emelő berendezés rozsdamentes hajlított acélból, kézzel polírozott felülettel készült. A szerkezet rögzítése a medence méreteihez egyedileg gyártott rozsdamentes tartó állvánnyal történt, amely a víztéren kívül került rögzítésre (oldható módon), így a beépítéskor a medence szigetelését nem kellett megbontani.

Működését tekintve a hálózati ivóvíz nyomását használja fel egyirányú működésű hidraulikus munkahengerében. A rendeltetésszerű használathoz egy kezelőszemély segítségére van szükség aki a készüléket befordítja a medence vízfelülete fölé.

Energiafelhasználását tekintve a személyemelő a hálózati ivóvízen kívül más energiahordozót nem igényel. Egy emelés - süllyesztés alkalmával elfogyasztott víz mennyisége kb. 7 liter.

A biztonság érdekében a rendszer meghibásodása esetén un. zuhanásgátló akadályozza meg a szerkezet hirtelen süllyedését.

Szentes, 2004. 11. 19.

.