Húsz guriga plusz fa!

 

Első fokon megint nyert a szentesi Önkormányzat, a megyei bíróságon lefolytatott, a Petőfi Szálló tulajdonjogát érintő új eljáráson. A tulajdonjogi per már hetedik esztendeje folyik.

 

Nem a húst, már a csontot rágjuk!

Már negyedik alkalommal adott helyt a szentesi önkormányzat keresetének az illetékes bíróság a Petőfi Szálló tulajdonlásával kapcsolatban. Jelen pillanatban a szép időket megért szálló egy üres nagy hodály.

 

- De, hogy miről is szól a per? (közben lássunk egy-két pillanatképet a jelenlegi szállóállapotról)

A kilencvenes évek elején többször meghirdették a Megyei Vendéglátó Vállalat szentesi egységét, ám az akkori bizonytalan gazdasági viszonyok közepette sokára (1994-ben) talált gazdára a szálloda. Az önkormányzat elegendő anyagiak hiányában nem vette meg az ingatlant, amelynek a tulajdonosa végül a fővárosi FIK Rt. lett. Eredménynek számított viszont, hogy az épületben 20 százalékos tulajdoni hányadot képező Tóth József Színháztermet sikerült visszaszereznie az önkormányzatnak.

A pert valójában az indította, hogy a FIK Rt. 1997-ben eladta a Petőfi Szállót a Budalakk Konzorciumnak, pedig az önkormányzatot illette volna meg elsőként a megvétel oka az elővásárlási jog (tulajdoni rész) miatt.

 

 

 

Ezt követelte keresetében a város, amelynek az elmúlt években háromszor ítélte meg az egykori szállodát az első fokon eljáró bíróság. De az ellenérdekelt felek fellebbezése miatt mindig új eljárás lefolytatását rendelték el.

 

 

 

A megyei bíróság e héten tartott tárgyalásán megint kimondta, hogy a várost illeti meg a Petőfi tulajdonjoga. A helyhatóság ezért húszmillió forintot és az áfát köteles megfizetni, vagyis ugyanazt az összeget, amelyet az adásvételi szerződés tanúsága szerint a FIK-nek adott a Budalakk-nak.

 

              

 

Reméljük, hogy már négy "igen" elég lesz a végítélethez, és a város által félretett 100 millió forintból megkezdődhet az állagmegóvó felújítás. Ha nem nyújtanak be kifogást a FIK Rt. és a Budalakk képviselői (itt van a kutya elásva!), akkor már idén november végére jogerőre emelkedhet a döntés.

 

 

 

 A szentesi Petőfi Szálló múltja és jelene

A Szentesi Mozaik Társalgó-jában időről-időre fellángoló vita jelzi, olvasóink - akárcsak a szentesiek többsége - a szívén viseli a hányatott sorsú Petőfi Szálló sorsát. Ez az összeállítás időrendbe fűzött hírek, képek, adatok közzétételével próbál segíteni a tájékozódásban. A listát - melyet igyekszünk folyamatosan bővíteni - ITT tekinthetik meg, vagy a NET SZEMLE logóra kattintva!

 

 Pöcc a logóra!

Szentes, 2004. 10. 28.

.