Csúsztak, másztak, nyertek

Szentes - Hajdúböszörmény 4 - 0 (0 - 0)

 

Magabiztos hazai győzelmet aratott a labdarúgó NB II-ben a Szentes, amely a hajdúböszörményiek ellen ötven percig kettős emberelőnyben játszott. Az ellenfél fegyelmezetlensége segítette a szentesieket.

 

 

Egy feljövőben lévő, inkább a védekezésre berendezkedett újonc látogatott a Szentes otthonába. A találkozó hazai szempontból jól indult, igaz, erről egy böszörményi játékos gondoskodott. Az 5. percben Hortó páros lábbal csúszott rá Gyagyára, a bíró kiállította a vendégvédőt, míg a hazai labdarúgó öt perc ápolás után visszatérhetett. Az első félidőben nem tudta kihasználni emberelőnyét a Szentes, mert pontatlanul, a támadásokat középen erőltetve focizott. A lehetőségek így is megvoltak, de azok rendre kimaradtak. A 40. percben Ivánka megkapta a második sárgáját, ő is mehetett zuhanyozni, a Szentesnek pedig egy teljes félideje maradt arra, hogy a kettős emberelőnyt kihasználja.

 

 

 

Az időjárás, a pálya, egyszóval szinte minden segítette a hajdúságiakat – egészen az 55. percig. Ekkor Gyagya méltóképpen válaszolva az őt ért sérelemre, ballal bombázott a bal alsó sarokba, 1–0. Tíz perc múlva Mihály ment el a jobb oldalon, beadását Tóth Cs. a rövidről pörgetett a hálóba, 2–0. A 72. percben ismét a fiatal Mihály volt a feladó, Kádár középen érkezve gurított a hálóba, 3–0. A 77. percben a csereként beállt Kerepeczky jó kiugratás után centerezett, Takács pedig higgadt volt, 4–0.

 

 

Szentes, 2004. 10. 19.

.