Oszlopdöntés "részletesen"

 

Hivatalos sajtóközlemény a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság részéről: "Súlyos sérüléssel járó baleset történt a 451-es főúton Szentes és Csongrád között. A rendőrség eddigi adatai szerint egy személygépkocsi közlekedett Szentes felől Csongrád irányába. Mögötte haladt egy Opel típusú személygépkocsi, amely jobbról, az autóbusz öblön keresztül akarta megelőzni az előtte haladó járművet. Manővere nem sikerült, és nekiütközött az előzött gépkocsinak, megpördült és kiütötte az út széli villanyoszlopot.

A baleset során az Opelben ketten súlyosan sérültek, a harmadik személy pedig – aki feltehetően szintén megsérült - a helyszínről eltávozott. "

 

 

Eddig a hivatalos álláspont, de nem véletlenül emeltük ki a címben a "részletesen" szót, mert a gépkocsi tulajdonosa a hét elején vásárolta az oszlopdöntő Opel Kadett-et. A vásárolt autót részletfizetéssel kívánta fizetni. De nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy miért hagyta magára a a sofőr a bajba jutott utasokat. Ha a képet megnézzük, akkor azt is leszögezhetjük, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt a Opel vezetője.

Elemezzük egy picit a fotókat, és rájöhetünk, hogy először egy elsőbbségadási táblát ütött ki oszlopostul az Opel, majd a jobb oldalával nekivágódott a beton villanyoszlopnak, majd a lendületéből adódóan átfordult a kidőlő oszlop másik oldalára és ezáltal alákerült a lassan hanyatló oszlopnak.

 

Szentes, 2004. 01. 30.

.