Nem borult a papírforma

 

Nem borult a papírforma, a Hungerit-Szentesi VK-nak túl nagy falatnak bizonyult a Dunaújvárosi Főiskola a női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében. Szremkóék a harmadik helyért a Polo SC-vel csatáznak.

 

 

Hungerit-Szentesi VK - Dunaújvárosi Főisk. 4-9 (2-3, 1-1, 0-1, 1-4)

Dunaújvárosi Főisk. - Hungerit-Szentesi VK 12-6 (4-3, 1-1, 2-1, 5-1)

 

 

 

Az MK-fináléba jutás tulajdonképpen már az első, szentesi összecsapáson eldőlt. A Dunaújváros 9-4-es győzelme után már nem volt különösebb tétje a visszavágónak, hacsak az nem, hogy a Szentes emelt fővel hajtson fejet a nagyobb játékerő előtt. Ez így is történt, sőt a Csongrád megyeiek az első percekben alaposan rá is ijesztettek a címvédőre. Az történt ugyanis, hogy Hőnig és Molnár találatával elhúztak 2-0-ra. A folytatásban is remekeltek a vendégek, 4-4-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd 6-5-ös hazai vezetésnél újra utolérhették volna Huszkáék a bajnokot. A fór azonban kimaradt, és innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy hány gólos főiskolás győzelemmel ér véget a találkozó.

 

 

Az MK harmadik helyéért a Hungerit-Szentesi VK a Polo SC-vel, a kupáért pedig a Dunaújvárosi Főiskola a Vasassal játszik február 7-én a vásárhelyi uszodában.

Pengő László: -Elégedett vagyok csapatommal, mert az elődöntő mindkét találkozóján szoros mérkőzéseket játszott a más kategóriába tartozó Dunaújvárossal.

Szentes, 2004. 02. 02.

.