2004. JANUÁR                              

  

01-07.

17.30 órakor

A dzsungel könyve 2

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 75 perc

Rendezte: Steve Trenbirth   Főszereplő: Maugli, Bagira, Balu, Sír Kán

 

A DZSUNGEL KÖNYVE 2. története röviddel azután kezdődik, ahol az első film végződik, amikor is Maugli két világ közé kerül. A kisfiú jelenleg a faluban az emberek között él, és életében először megtapasztalja, mi is az a családi szeretet. Új életének része kis mostohaöccse, Ranjan és a legjobb barátja, Shanti, a falubeli lány. Azonban egy faluban élni azt is jelenti, hogy emberi szabályokat kell követni. Ezek a szabályok korlátozzák Maugli szabadságát, azt, amit amit a dzsungelben felnövekvésekor élvezett...


01-07.

20.00 órakor

Kill Bill

 

 

színes feliratos amerikai akció-vígjáték, 90 perc

Rendezte: Quentin Tarantino   Főszereplő: Uma Thurman, David Carradine

 

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol, de a Menyasszony nem tudja, miért történik ez a szörnyűség. Utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A Menyasszony nem hal bele a fejlövésbe, hanem kómába esik. Öt év öntudatlanság után magához tér, és úgy dönt, véres bosszút áll a csapat tagjain. Meg akar ölni mindenkit, és úgy tervezi, a sort egykori kolléganőivel kezdi, akik szétszóródva a világ minden táján, mit sem sejtenek arról, hogy valaki vadászik rájuk. A vadászat sikerét hullahegyek jelzik. A Menyasszony Billt, a kiváló kardforgatót hagyja utolsónak...


08-14.

17.30 órakor

Pokolba a szerelemmel

 

 

színes feliratos amerikai romantikus vígjáték, 102 perc

Rendezte: Peyton Reed   Főszereplő: Renée Zellweger, Ewan McGregor

 

A hatvanas évek elején New Yorkban a fiatal írónő, Barbara Novak (Renée Zellweger) olyan könyvvel jelentkezik, mely rögtön beszédtéma lesz. Művével nyíltan tagadja a szerelmet, de feltétlen igent mond a karrierre és a szexre. A forradalmi nézeteket hangoztató kötet hamar a bestseller-listák élére repül, szerzője pedig magára vonja egy veszélyes ellenfél figyelmét.

Catcher "Catch" Block (Ewan McGregor) igen magabiztos, sármos férfi, a nők rajonganak érte - ráadásul jó tollú sztárújságíró is, aki szilárdan elhatározta, hogy letöri az írónő büszkeségét. Catch legjobb barátja és főnöke, Peter McMannus (David Hyde Pierce) próbálja őt megállítani. Eközben pedig reménytelen szerelemmel üldözi vágyai tárgyát, Barbara szerkesztőjét, Vikki Hillert (Sarah Paulson), akivel csak az a baj, hogy ügyesebben és rámenősebben játszik a férfiak világában, mint maguk a férfiak.


08-14.

20.00 órakor

Titkos rend

 

 

színes feliratos német-angol-francia-olasz-spanyol-dán thriller, 91 perc

Rendezte: Pepe Danquart   Főszereplő: Mira Sorvino, Olivier Martinez

 

Sevillában évente megrendezik a világ leglátványosabb húsvéti ünnepét. A régi idők hagyományainak megfelelően a bűnbánók csuklyában vonulnak végig az óváros régi, keskeny utcáin. De egy ünneplő számára ez a szent hét különbözik a többitől, ő ugyanis gyilkolni készül. A városba érkezik az amerikai nyomozó, Maria Delgado. Menekül a múltja elől, új társa egyáltalán nem kedveli, így komoly nehézségeket leküzdve kell fényt derítenie a tettes személyére, aki egy bizarr kettős gyilkosságért felelős. Maria csatlakozik a félénk Torillóhoz és a sértett Quemadához, és ezzel egy időben még valakit brutálisan lemészárolnak. Nyilvánvalóan sorozatgyilkosról van szó, akinek még lehetnek újabb áldozatai.


15-21.

17.30 órakor

Segítség, hal lettem!

 

 

színes magyarul beszélő dán-ír-német animációs film, 80 perc

Rendezte: Stefan Fjeldmark, Michael Hegner

 

Három kisgyerek, Pecás, Csilla és Dagi horgászni indul, de nagy bajba kerülnek, amikor a hóbortos Mc Lötty Professzor titokzatos laboratóriumában találják magukat. A Professzor egy varázsital összeállításán dolgozik, amelynek segítségével az emberek képesek víz alatt élni. Pecás kishúga, Csilla véletlenül iszik a varázsitalból, tengeri csillaggá változik, és a tengerfenéken találja magát. A két fiúnak meg kell keresnie Csillát, ezért önszántukból isznak a varázsitalból. Pecás repülőhallá alakul, Dagi pedig medúza formájában ered a kis "tengeri csillag" nyomába. Pontosan 48 óra áll rendelkezésükre, hogy megtalálják Pecás kishúgát és az ellenszert - vagy mindhárman örökre halak maradnak.


15-21.

20.00 órakor

Darkness - A rettegés háza

 

 

színes feliratos amerikai-spanyol horror, 102 perc

Rendezte: Jaume Balagueró   Főszereplő: Anna Paquin, Lena Olin

 

Valami van ebben a házban, valami ősi, sötét, ami elbújt, csendes és várakozik, évek óta titkolt dolog. Közege a sötétség, csak ebben képes megmutatni önmagát, mozogni és létezni, a neve: SÖTÉTSÉG. 40 éve valaki életre hívta ebben a házban, amely titkot rejt, szörnyű múlttal bír... Hét gyermek, névtelen emberek, egy kör képes csak összeilleszteni. És vér, rengeteg vér... Valami hiba történt, egy gyermek elment, a kör nem zárult be, ami itt él még nem kelt életre, csupán várakozik.


22-28.

17.30 órakor

Apám beájulna

 

 

színes magyar vígjáték, 90 perc

Rendezte: Sas Tamás   Főszereplő: Gáspár Kata, Csősz Boglárka, Haumann Máté, Máthé Marci

 

A tinédzserkor álmainak több-kevesebb része valóra válik, persze általában később mint kellene, vagy korábban mint szabadna. Ebben a történetben két lány sodródik végig Európa legkülönbözőbb helyszínein - Budapest, Siófok, Kréta, Barcelona, Róma - annak teljes tudatában, hogy a következő állomásnál már tényleg rájuk szakad a boldogság. És tényleg rájuk szakad... A lányok már útjuk elején elveszítik minden pénzüket. És sok mindenre képes két tinédzser lány, ha nem telefonálhat haza némi plusz zsebpénzért. Ahogy telik a nyár, egyre több a közös élmény, és egyre több a közösen elhasznált pasi is.


22-28.

20.00 órakor

Mátrix 3. - Forradalmak

 

 

színes magyarul beszélő amerikai sci-fi, 129 perc

Rendezte: Andy Wachowski, Larry Wachowski   Főszereplő: Keanu Reeves, Laurence Fishburne

 

A Mátrix - Forradalmakban, a Mátrix-trilógia harmadik, befejező részében az emberek és gépek közti elkeseredett háború katasztrófával fenyegető záróakkordjához érkezik: Zion katonái, bátor civil önkéntesekkel az oldalukon - mint Zee és a Kölyök - kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék az őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már a rejtekhelyük közelébe érnek. A teljes megsemmisüléssel szembesülve az emberiség utolsó bástyájának lakói nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért küzdenek.


29-04.

17.30 órakor

Igazából szerelem

 

 

színes magyarul beszélő angol romantikus vígjáték, 129 perc

Rendezte: Richard Curtis   Főszereplő: Hugh Grant, Colin Firth

 

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet - mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket. Az új, agglegény miniszterelnöktől (HUGH GRANT) kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába (MARTINE McCUTCHEON), amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig (COLIN FIRTH), aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól (EMMA THOMPSON), aki arra gyanakszik, hogy a férje (ALAN RICKMAN) félrelép - az újdonsült menyasszonyig (KEIRA KNIGHTLEY), aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára - az özvegy nevelőapáig (LIAM NEESON), aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer.


29-04.

20.00 órakor

S.W.A.T.

 

 

színes feliratos amerikai akcióthriller, 117 perc

Rendezte: Clark Johnson   Főszereplő: Colin Farrell, Samuel L. Jackson

 

A SWAT arról szól, hogy egy-egy döntésünk milyen nagy befolyással lehet a sorsunkra. A különleges egység két tisztje, Jim Street (Colin Farrell) és társa, Brian Gamble (Jeremy Renner) ellen vizsgálat indul egy túszmentő akció során hozott hibás döntésüket követően, melynek eredményeként visszavonják megbízásukat és lefokozzák őket. Gamble megcsömörlik, és kilép a testülettől, de Street elhatározza, hogy a rendőrségnél marad, és reménykedik egy új lehetőségben. Döntéseik komoly befolyással lesznek életükre.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

           INTERNETES ÚJSÁG          

 

.