Szentesi hölgy a harmadik legszebb Magyarországon!

Farkas Laura a Miss Hungary udvarhölgye

 

 

A szépségkirálynők megválasztása 1985-ben indult Magyarországon, amelyet a tragikus sorsú Molnár Csilla nyert meg. A történések bebizonyították, hogy nem könnyű szépnek lenni.

 

Az elmúlt esztendő végén (2003. december 29.) rendezték meg a budapesti Royal Szállodában a 18. MISS HUNGARY - Magyarország Szépe Nemzeti Szépségverseny döntőjét. Ennek a szépségmegmérettetésnek volt egy szentesi résztvevője is Farkas Laura személyében, aki a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 18 esztendős tanulója.

 

Fotózáson

 

Az olvasók nevében is gratulálok az elért helyezésedhez, és elsőként azt kérdezném, hogy a siker sztorikból kiindulva, a te nevezésed is azokhoz hasonlóan történt?

 

Először is hozzá kell tennem, hogy az elmúlt esztendőben már neveztem a MISS HUNGARY versenyre, csak akkor az életkoromnál fogva a TINI (14-18 év) kategóriában indultam. Akkor a döntőig jutottam, de nem értem el helyezést. Az idén (azaz 2003-ban) abban a kategóriában a versenyszabályok értelmében nem indulhattam.

A válogatásra barátnőmet Balogh Edinát kísértem el, aki az első helyen végzett. Ott értesültem arról, hogy szeptember 20-ig kell betölteni a jelentkezőknek a 18. életévüket. Szerencsére két héttel hamarabb szeptember 6-án ünnepeltem nagykorúságomat. Mivel az ezelőtti versenyen döntős voltam (igaz TINI kategóriában) nem kell részt vennem az első válogatáson és így később is benevezhettem.

 

Gondolom izgulással teltek a 2003-as esztendő utolsó napjai, mert a döntő 2003. december 29-én volt Budapesten a Corinthia Grand Hotel Royal nagytermében.

 

A legjobb ha nem izgul az ember, és nem próbál belegondolni, hogy az elért eredmény mit is jelent, mert az rányomja a szereplésre a bélyegét. Talán a mai napig nem fogtam fel, hogy milyen nagyszerű eredmény a harmadik helyezés.

 

 

A versenyen három ruhában kellett megjelennetek. Mik voltak ezek?

 

Elsőként a  JAFFA  kollekció nappali ruháiban léptünk színpadra, majd  CALZEDONIA  fürdőruha 2004-es modellje került a lányokra és ebben volt a második színpadi kör, a végén a fináléban mindenki az általa hozott estélyiben pompázott. Én egy általam tervezett és barátnőm által elkészítetett estéjit vettem fel. Fontosnak tartottam a tervezésnél az egyszerű de elegáns vonalvezetést.

 

A verseny fináléjában nyílt szavazással történik a magyar szépségkirálynő megválasztása. Ezt a szavazás rózsaszálak átadásával történik. Ha jól hallottam igen nagy megtiszteltetés ért ekkor.

 

A zsűri, (többek között Árpa Attila, Szabics Imre, Bíró Ica és Vitkó László a ValóVilág 2 győztese) az általuk a legszebbnek ítélt lánynak egy vörös rózsát adott át. A végén egyértelmű hogy, aki a legtöbb rózsát kapja az lesz a MISS HUNGARY és képviseli hazánkat a világdöntőn. Mindezek mellett a zsűri elnökének nagy szerepe van a döntésben, mert az ő sárga rózsája akár két rózsának is megfelel. A fináléban három rózsát kaptam, amikor is Kovács István színművész a zsűri elnöke megállt előttem és átadta a harmadik helyezést jelentő sárga rózsát.

 

 A harminc tagú zsűri döntése nyomán idén Balogh Edina (19) lett Magyarország szépe. Udvarhölgyeinek a szintén fővárosi Tihanyi Ágnest (20) és téged, a szentesi Farkas Laurát (18) választották. Mi jár a harmadik helyezéssel?

 

Nemcsak a szépségkirálynőnek jut a verseny után főszerep, hanem az udvarhölgyek is kiveszik a részüket a szépség népszerűsítésében. Az első helyezett Hawai-on képviseli hazánkat a világdöntőn, míg az udvarhölgyek más világversenyeken képviselik országunkat. A harmadik helyezéssel én egy rangos kínai szépségversenyen (Peking-ben és Sang-Hai-ban) képviselem Magyarországot.

 

Gondolom addig rengeteg teendőd van a világversenyre való felkészülés során.

 

Elsősorban tanulnom kell, mert hamarosan itt a félév és a készülök az érettségire a Boros Sámuel Szakközép és Szakiskolában. Pihenésként és a versenyre való felkészülésként sokat kell sportolnom, mert az alakot és a szépséget nem megőrizni kell, hanem folyamatosan megtartani. Ezeken a versenyeken ...

 

... nem elég szépnek lenni, szépnek is kell látszani!

 

Évekig táncoltam, amit nagyon szerettem de sajnos a térdeim nem bírták, ezért rengeteget kell 2004. márciusáig úsznom, hogy kondíciómat megtartsam. Az egészséges életmód mellett rendszeresen kell szaunáznom, ami ezeken a hideg napokon jólesik, de a családi kasszát igencsak megterheli. Ezeket mind nekem ill. családomnak kell állni, ami sikeres szereplés esetén meg tud térülni.

 

 

Gondolom egy sikeres és eredményes szereplés a célod a 2004. márciusában megrendezendő kínai versenyen, de a távlatokban mi lebeg a szemed előtt?

 

Iskolai tanulmányaim közben törekszem elsajátítani a szép kiejtést, amit Kazinczy éremmel jutalmaztak 2003. áprilisában. A színészi pálya sem idegen tőlem, de igazából a médiában és azon belül a televíziónál műsorvezetőként szeretnék karriert csinálni.

 

 

 

Szentes, 2004. 01. 02.

 

.