Országos felmérés szentesi koordinálással

 

 

 

Oktatási Minisztérium megbízásából Szentes város és térsége oktatási szakembereinek közreműködésével, illetve koordinálásával országos felmérés készül az önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények kötelező eszköz- és felszerelési jegyzékében foglaltak felülvizsgálata érdekében. E témában 2004. január 29-én Nagyrónai László, az Oktatási Minisztérium Tanügyigazgatási Főosztály főosztályvezetője és Szűcs Lajos alpolgármester, a projekt vezetője tartott sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztató hanganyaga ITT hallgatható meg!

A Közoktatási törvény. 123.§ /11/ bek. alapján a közoktatási intézmény fenntartójának 2000. július 31-ig el kellett készíteni a Ktv. 124. §-ának /20/ bekezdésében meghatározott, kötelező eszköz- és felszerelési jegyzékben foglaltak 2003. aug. 31-ig történő végrehajtásához szükséges ütemtervet. Az önkormányzatok, valamint az oktatással foglalkozó szakemberek aggályosnak tartották a jegyzékben felsoroltakat, azok beszerzését, valamint ebből következő végrehajtást. Éppen ezért, Szentes város alpolgármestere kezdeményezte az oktatási miniszternél a törvény ezen előírásainak felülvizsgálatát. Az Oktatási Minisztérium úgy döntött, hogy egy országos felmérés és tanulmány elkészítését kezdeményezi a probléma megoldására.

A város megkapta a jogot, hogy az országos felmérést elvégezze és annak anyagi fedezeteként 5,5 millió Ft-ot határozott meg.

Szentes, 2004. 01. 30.

.