B.U.É.K SZENTES

Újévi tűzijáték a Kossuth téren

 

 

Az elmúlt esztendőhöz képes igazán tavaszias időjárásban köszönthettük az újévet a Kossuth téren.

Fél tizenkettőhöz közeledve kezdtek el gyülekezni az emberek a téren. A hangosbemondóból nem éppen ''didergő'' hanem ellenkezőleg pezsdítő ritmusok szólt. Igazán forró hangulat csak akkor lett amikor sokak zsebéből előkerült a milliónyi petárda, de mentségükre kell írni, hogy az ezen az estén engedélyezett pirotechnikai eszközöket a körülményekhez képest kultúráltan használták.

 

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, BUÉK!

 

Elérkezett a 2004-es esztendő első órájának első perce, amikor felcsendült a Magyar Himnusz. Ezek után Szirbik Imre polgármester köszöntötte az összegyűlteket.

 

(A polgármesteri köszöntőt ITT hallgathatják meg!)

 

                 

 

A köszöntő után volt csak igazi nagy durranás, amikor is az idén új helyszínről a Megyeháza előtti lezárt területről elindult a 2004-es újévi tűzijáték. Először pirosban, majd fehérben és a végén zöld fényben szikrázott a város feletti égbolt, amit a környező üzletek riasztói sem hagytak szó nélkül.

 

A tűzijátékból részlet ITT hallgatható meg!

 

 

Az égi szikrázást követően néztek csak igazán körbe az emberek, hogy idén milyen sokan voltak kíváncsiak a tűzijátékra, sőt a vendéglátó helyekről a vendégek is csoportokban érkeztek a térre. Nem igazán szerencsés megjósolni, hogy mennyien látták a helyszínen a tűzijátékot, mert a környező utcákban is tömött sorokban álltak az emberek. Sokan azért nem a térről nézték az eseményt, mert féltek a petárdázástól. Szerencsére a nagyobb rakéták 180-200 méterre is felrepültek és így sokan az erkélyről vagy a kapualjból nézték a tűzijátékot.

Ha a város egyik magasan fekvő pontjáról körbenézett valaki (mi ezt megtettük), akkor több mint 70 helyen volt kisebb nagyobb tűzijáték éjfélkor.

Szentes, 2004. 01. 02.

.