Utcaszínház a Kossuth téren

 

 

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium második éve vesz részt Kapolcson a Művészetek Völgye névre keresztelt és művészeti zarándokhelynek tekintett fesztiválon. Úgy, mint az elmúlt évben idén is utcaszínházi produkciókkal készültek az drámatagozatos évfolyamok.

A Művészetek Völgyébe a megnyitó előtt tíz nappal utaztak el az osztályok, és ott készítették el előadásukat, amelyet a hat faluban (Kapolcson, Pulán, Öcsön, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden) adtak elő. Ez tizenhat előadást jelen a fesztiválnyitó előtt. Ennek fejében belépőt kapnak a rendezvény idejére.

 

 

A Kapolcson szereplő csoportok (egy kivételével - ők a már végzett hallgatók voltak, akik azért nem adták elő darabjukat, mert többek már színházban játszanak és a színházakban is készülnek az új évadra és teljes erővel folynak a próbák) 2003. szeptember 4-én délután Szentesen a Kossuth téren adták elő az ott készített és az utca emberének szóló produkciójukat.

 

 

 

Volt itt dráma ...                                                 ... "nyálas" horror

 

 

... és szórakozás, de aminek a legjobban örült a közönség, hogy végre bekerült a város vérkeringésébe az újjáépített Kossuth tér!

Szentes, 2003. 09. 08.