XII. "Kertmagyarország felé" kiállítás

Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola   2003. szeptember 26-29.

 

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola "Kertmagyarország felé" elnevezésű kiállítása 2003. szeptember 26-án nyitotta meg kapuját (és azóta már be is zárta).

 

 

Ezen (Szeptember 26.) a forró délelőttön sokan gyűltek össze az immáron tizenkettedik esztendeje megrendezett "Kertmagyarország felé" elnevezésű agrár seregszemle megnyitóján a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola udvarán.

 

 

 

Elsőként Dr. Csikai Miklósné iskolaigazgató köszöntötte a vendégeket (akik Bécsből, a müncheni testvériskolájukból Dániából, Erdélyből és a Vajdaságból érkeztek).

A köszöntő után a Szirbik Imre polgármester köszöntőjében figyelmeztetett, hogy "amit most ősszel elvetnek a gazdák, azt már az EU-ban aratják le", tehát itt állunk "EURÓPA KÜSZÖBÉN!"

Farkas Sándor országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy "a most felnövekvő fiatal generáció piacképes tudással felvértezve megtalálja a helyét az Unióban is."

A köszöntők után a Bartha szakképző iskolát fenntartó Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Biacs Péter nyitotta meg a kiállítást.

 

 

 

Az ünnepélyes megnyitón adták át a virágkötészeti verseny díjait, amely során "természetközeli" tájakat, képeket és EU zászlókat kellett készíteni élő és szárazvirágból a versenyzőknek.

 

 

Három napon keresztül kulturális és szakai programokkal várták az érdeklődőket.

 

 

 

 

 

 

Az iskola tornateremében a tájegységünk termékei és terményeit, lehetett megtalálni a különböző termelők tálalásában.

 

 

 

 

 

"Borban az igazság!"

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

Gazdag volt a felhozatal a kertészeti kiállításon, az ágazat szinte minden területéről.

 

 

 

 

 

Az iskola épületében a virágkötészeti versenymunkákat tekinthették meg a látogatók.

 

 

 

 

 

 

Három napon keresztül délelőtt és délután virágkötészeti bemutatót tekinthettek meg a vendégdiákok (német) előadásában. Az egyszerű csokortól az asztaldíszen keresztül a koszorúkig sokféle alkotás készült a bemutatókon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel ők teljesen más körülmények között és más rendszerben tanulnak, nagyobb rálátással a virágkötészeti trendekre, ezért sok diák próbálta ellesni a mesterfogásokat.

 

 

Szentes, 2003. 09. 30.

 

 Találkozunk 2004-ben az EU-ban és

 a XIII. "Kertmagyarország felé" kiállításon!