A házi orvos talált rá!

Holtan találtak egy idős asszonyt Szentesen

 

 

 

A Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság sajtószolgálata a következő hírt adta ki 2003. szeptember 4-én:

Feltehetően emberölés áldozata lett egy 80 éves szentesi asszony.

Az áldozat háziorvosa szerdán a kora esti órákban hívta fel a Szentesi Rendőrkapitányság ügyeletét és segítséget kért, miszerint betege többszöri próbálkozás ellenére sem nyit neki ajtót. A helyszínre érkező rendőrök a lakásba bejutva az asszonyt holtan találták.

Az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy az asszony valószínűleg erőszakos úton halt meg.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Osztálya emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

 

A gyanú beigazolódott, hogy idegenkezűség okozta a nyolcvanéves szentesi Molnár Péterné halálát, akit a rendőrök szerda este holtan találták lakásán.

A házi orvost várta Marika néni (mesélték a szomszédok), mert két hetet töltött a kórházban és sajnos már nehezen tudta önmagát ellátni, ezért szeretett volna szociális otthonba menni. A tervezett vizsgálat során ezt is szerették volna megbeszélni.

A bűncselekmény elkövetésekor feltehetően csak az idős nő és gyilkosa tartózkodott a Kéreg utca 52. szám alatt. Amikor az eset megtörtént – a keddről szerdára virradó éjjelen – semmi gyanúsat nem hallottak a közelben lakók. Másnap reggel látták a kapun kijönni az áldozat egyetlen fiát, aki nyugodtan (mintha mi se történt volna) fogadta a szomszédok köszönést.

 

 

A háziorvos meg is érkezett a megbeszélt időpontban, de nem nyitott neki senki sem ajtót. Délben még visszanézett, és mondta a szomszédoknak, ha este sem jelentkezik a néni, akkor a rendőrség segítségét kéri.

A rendőrök a ház elfüggönyözött, utcai szobájában találtak rá a holttestre, aki az összecsukott kétszemélyes rekamién feküdt. A gyilkos „nagyon csúnyán elbánt vele" láthatóan megfojtotta, s az orrát is betörte. A néninek egy hozzátartozója van (a fia), akit azóta nem találnak.

A szomszédok elmondták, hogy a fiú mindig pénzhiánnyal küzdött, de szerette, ha nem porzik a torka, és játékszenvedélyként "félkarú rablókkal" szokott szkanderezni.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya szerdán késő este a helyszínen megállapította, hogy az idős nő gyilkosság áldozata lett. A holttestet elszállították, az Igazságügyi Orvos Szakértői Intézet végzi a boncolást. A rendőrség emberölés meglapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen – közölte a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Szentes, 2003. 09. 05.