Gálaműsor a Gyermekek Világnapja  tiszteletére

 

A gyermekek a jövő zálogai, vágyaink és álmaink megtestesítői. Érzékeny, fondorlatos kis emberkék, akik pontosan tudják, hogy a szülői szeretet végtelen és kiapadhatatlan, szerencsés esetben pedig elkíséri őket a felnőtté válás útján. Szülőnek és pedagógusnak - esetleg egy személyben mindkettőnek - lenni nem könnyű és nem is jelentéktelen feladat. Hiszen a felnőttnek kell a tudásra és szeretetre éhes kis lelkekből felelősségteljes, segítőkész, rátermett jellemet nevelnie. Olyat, mint amilyen ő maga. Vagy legalábbis egy kicsivel jobbat. Mert nincs olyan szülő a világon, aki ne kívánna szebb, boldogabb jövőt gyermekének, és ne szeretné, hogy csemetéje egy napon többre vigye az életben, mint amennyire ő valaha is képes volt.

Szeptember 20-a a gyermekek világnapja. Ezt a napot 1954 óta tartják világszerte az UNICEF és az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére.

 

A gála kezdete előtt a nézőtér!

 

A Szabadidős Sportklub szervezésében került sor a világnapra megemlékező gálaműsor a Tóth József Színházteremben.

 

 

 

A gálaműsoron résztvevőket Szirbik Imre polgármester köszöntötte és beszédében megemlékezett, hogy 1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk a Gyermekek Világnapját, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.

 

A gyermeket szeretni kell, óvni, nevelni. Meg kell mutatni neki e világ napos és árnyas oldalát is. De csak szeretettel mindez nem érhető el. Türelem kell hozzá, lemondás és józan ítélőképesség.

 

 GÁLAMŰSOR

 

Szent Anna utcai óvodások műsora

 

Petőfi Sándor Általános Iskola énekkara

 

SZILVER TSE táncbemutatója

 

                            

 

 

BOLERO TE táncbemutatója

 

 

A gálaműsort egy rövid időre megszakítva elismeréseket adtak át azoknak, akik kiemelkedő munkájukkal sokat tettek a szentesi gyermekekért.

 

 

 

Elismrésben részesültek: dr. Imre Ernő, Hering Ferenc, Kovács Ivánné, Kovács Iván, Ignácz János, Molnár Zsuzsanna, László Erika, dr. Sztantics Csaba, Abonyiné Kiss Ágnes, Vágvölgyi Zoltán, Agócs Lászlóné, Tariné Lantos Piroska, Lencséné Szalontai Mária, Láda Mónika, Berta Ferencné

 

 

 

A Szabadidős Sportklub Rock and Roll csoportja

 

A Seress formáció koncertje zárt a gálaműsort.

Szentes, 2003. 09. 22.