SZENTES CSATLAKOZIK!

Esélyegyenlőséget a Dél-alföldi régiónak!

 

Balról jobbra: Besenyei Gábor (Rádió Szentes), Oláh József (Pankotai Agrár RT), Magyar József (Hungerit RT),

Szirbik Imre polgármester (Szentes), Horváth István (Legrand Kontavill RT) Gedei Zoltán kuratóriumi titkár,

dr. Mecsekiné dr. Szakta Éva (Árpád Agrár RT), Mészáros Zoltán (ÁFÉSZ)

 

2003. szeptember 24-én a Városházán, Szentes város és meghatározó gazdasági egységei nyilvánosan, a sajtó képviselői előtt csatlakoztak az M5-ös autópálya ügyét felvállaló "M5 AUTÓPÁLYA" alapítványhoz.

 

Akik nem a Dél-alföldön élnek azok nem tudják, hogy milyen nagy gátat szab a gazdasági fejlődésnek az M5 autópálya hiánya, vagy ha van, akkor annak megfizethetetlensége. Míg az M1, M3 és M7-es autópályákon 438 km tehetünk meg 1900,- Ft-ért tíz napig, addig az M5 Kiskunfélegyháza Budapest 114 km-es szakasz használati díja egy oda-vissza útra jelenleg 6.500 forintba kerül.

 

2003 őszén a M5-ös továbbépítésénél is fontosabb ügy - a gazdaságilag leszakadó Dél-alföldi térség jogtalanul diszkriminált vállalkozásai valamint másodrendű állampolgári szerepkörbe kényszeríttet lakossága szempontjából -, hogy az M5-ös autópálya már meglévő része megfizethetővé váljon. A régió jogos elvárása az, hogy az M5-ös autópálya használatának a díja egyezzen meg az ország összes többi autópálya használati díjával.

 

 

 

Az aláírást követő sajtótájékoztatón elhangzott egy tragikomikus statisztikai adat is (sajnos a napi sajtóban ez rosszul jelent meg!), mert hogyha megnézzük Budapest-Szentes között autópályadíj forint/kilométer összegét, az több, mint a Budapest-New York repülőút forint/kilométere.

Az M5-ös autópálya viszont egy statisztikát vezet egész Európában, mert ez a LEGDRÁGÁBB autópálya.

 

 2003. szeptember 24-én délután a Rádió Szentes "Fogadóóra" műsorának vendége volt

 Szirbik Imre polgármester aki beszámolt a csatlakozásról és annak ügyéről.

 

 

A témához kapcsolódó hanganyagot ITT lehet letöltheti (690 KB), vagy az alábbi ikonra kattintva meghallgathatja azt!

  A KÖZÖS UTUNK A KÖZÖS ÜGYÜNK!          WWW.M5.HU 

Szentes, 2003. 09. 25.