Szentesi TE   Baktalórántháza 1–0 (1–0)

 

 

Szentes (piros): Kolláth – Keller, Márics, Gyagya (Fajkusz), Taskovics – Kerepeczki, Tóth Cs., Szabó T., Pálfi – Szarvas, Ábel (Nana). Edző: Bozóki Zoltán.

Baktalórántháza (fekete-fehér): Petronics – Bodnár, Deák, Miskolczi, Kiss – Kozma (Török), Rákóczi, Illés (Szenes), Seres – Komi (Gdovin), Ádámszki. Edző: Madalina György.

Gólszerző: Szarvas Zsolt

 

Kiegyenlített játékot hozott a Szentesi TE–Baktalórántháza labdarúgó-mérkőzés első negyedórája, ám a 16. percben a vendégek révén szerezhették volna meg a vezetést, de Ádámszki fejese a lécen csattant. Jó és lendületes mérkőzésen a 20. percben ismételten a vendégek előtt volt esély a golszerzésre, de Komi fejesét a kapufa "hárította". Már az óráját nézte a játékvezető, amikor a 46. percben Szabó T. bal oldali beadásánál a védőket és a kapust is megelőzve Szarvas fejjel 6 m-ről a kapu bal sarkába csúsztatta a labdát, 1–0. A csapat NB II. történetében ez volt az első vezetés, amit ha tudnak tartani, akkor megnyerhetik a mérkőzést..

A fordulást követően is nagy csata folyt a pályán, kevés helyzettel. A 74. percben Nana lépett ki a védők közül, de emelése a kifutó kapus kezében landolt. Két perc múlva Komi lövését védte bravúrral Kolláth. A hátralévő időben a lelkes hazaiak jó védekezéssel tartották az eredményt, és megszerezték első győzelmüket.

 

 

Szentes, 2003. 09. 23.