"Szél" viharos döntetlen

Szentesi TE - Kazincbarcika 2-2 (0-1)

 

 

2003. augusztus 31-én hazai pályán játszott a NB II-es Szentesi TE csapat.

Szentes: Kolláth - Márics, Kerepeczky, Gyagya, Keller-Ábel, Nyerges (Taskovics), Tóth Cs., Szabó T - Nana, Szarvas. Edző: Bozóki Zoltán.

Kazincbarcika: Botló - Hanász, Sebők, Bányai, Engi - Harnócz, Deák, Fekete, Kerekes-Sinkó, Kovács (Orosz). Edző: Kálmán Vilmos.

Gólszerzők: Tóth Cs., Kerepeczky, ill. Kovács, Deák.

Az első félidőben az erős szél a vendégeket támogatta, akik elsősorban a rendkívül mozgékony irányító, Deák lövéseivel veszélyeztettek. A vendégfölény ellenére futott néhány formás támadás is a pályán, ám hogy nem lett komoly barcikai probléma belőle, az az utolsó passzoknak volt „köszönhető". A 40. percben Deák lépett ki egy remek kényszerítő után, majd a kifutó kapus felett okosan a hálóba emelt, 0-1. A szünetben a szél mellé megérkezett az eső is. A nézők közül többen is megijedtek és hazamentek, akik pedig mégis maradtak, azok azt láthatták, hogy jó iramban kezdett a Szentes, de az 50. percben újabb találatot ért el a Barcika. Ekkor a 16-os sarkára visszapasszolt labdát Kovács a lábak között a hosszú sarokba lőtte, 0-2.

 

 

 

Szépen lassan felébredt a hazai csapat, ezt az „észhez térést" Tóth, majd Szabó T. lövése jelentette. A másik oldalon a gólvonalon álló védők rúgták ki a labdát, a kipattanó után pedig Kolláth védett óriási bravúrral. Egyre markánsabb volt a Szentes, az utolsó negyedórában sikerük is az egyenlítés. Előbb a 81. percben egy beívelést Tóth Csaba fejelt a kapuba, illetve a vonal mögé. A partjelző gólt jelzett, annak ellenére, hogy a labda nem érintette a hálót, mivel a barcikaiak kirúgták, 1-2. A 87. percben a 16-os vonaláig ívelődött ki a labda, Kerepeczky pedig egy igazítás után a kapuba lőtt, 2-2. Sőt a 90. percben Szabó T távoli bombájával akár nyerhetett volna a Szentes, ám a löketet követően a labda a felső lécről pattant fölé.

Szentes, 2003. 09. 02.