Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

 

Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót tartottak a Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán 2003. augusztus 19-én.

 

Szentes Város Fúvószenekara

 

 

A fúvóstalálkozón a házigazda fúvószenekar lépett fel elsőként, akik induló és vallásos népének mellett könnyűzenei világslágereket játszottak. A zenekar karnagya: Mihály Béla

1. Jászkun induló, 2. Szt. István király (vallásos népének), 3. Gulyás László: Széki Muzsika, 4. May Way, 5. Mission Imposible

 

 

 

 

Metković Város Fúvószenekara (Horvátország)

 

 

Másodiknak a "Klement Viskovic" Metković Város Fúvószenekara (Horvátország) lépett a színpadra.

 

 

Nevüket 186-ban vették fel. Több külföldi vendégszereplésük között 1972-ben egy holland Nemzetközi Fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel, majd 1985-ben Csehszlovákiában. Több alkalommal jártak Franciaországban.

A zenekar több alkalommal részt vett a Dubrovniki Nyári Játékokon, és a rendszeresen megrendezésre kerülő Zágrábi Nemzetközi Zenekari Találkozókon.

A zenekar mellett számos horváth, mind olasz, osztrák ill. cseh karmester dolgozott nagy sikerrel.

A zenekar karnagya: Zvonko Knezević

 

 

 

 

Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara

 

 

A Kunszentmártoni Fúvószenekar 1998. május 14-én alakult az alapfokú művészeti iskola növendékeiből. Ma az együttes létszáma meghaladja a 40 főt, és a város fiatal zeneiskolásai azért gyakorolnak, hogy minél hamarabb bekerülhessenek a zenekarba!

A zenekar a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Zeneiskolák Fúvószenekari Fesztiválján elnyerte a Kiemelt nívódíjat, és Fesztiváldíjat. az eddig eltelt idő alatt még számos sikerrel büszkélkedhetnek.

A zenekar karnagya: Szőke Ferenc

 

 

 

 

Katowicei Bányász Fúvószenekar (Lengyelország)

 

 

Katowicei Bányász Fúvószenekar (Lengyelország) 1907-ben alakult 17 fővel. Az együttes jelenleg 65 fős, amelynek tagjai 14 és 70 év között vannak. A zenekar érdemeit bizonyítja számos különböző fesztiválon, versenyen elért eredménye.

 

 

 

A zenekar régiójának nemcsak művészeti, de szociális életében is tevékeny részt vállal. Ezt felismerve az amatőr zenei mozgalomban végzett tevékenységéért 1990-ben  a zenekar a Lengyel Kórus és Zenekari Szövetség vezetője a Becsületrend arany fokozatával tüntette ki.

A zenekar vezetője és karmestere 1987-től Szczepan Kurzeja.

 

 

 

 

A fúvószenekari találkozóra több százan voltak kíváncsiak, de sokan várták a zenei fesztivál végén kezdődő Vízi Karnevált.

 

Vízi Karnevál

 

 

 

A Kurca partján sokan várták a vízi felvonulást, ami során öt kenuval vonultak végig fiatalok a Kurca városi szakaszán.

 

 

 

Amikor az IH mellé érkeztek, fellobbantak a tűzijáték fáklyák, és ezzel vége is volt a karneválnak. Sajnos többen csalódtak, és kiabálták a kenusoknak, hogy "ezért vártunk ennyit?", amely érthető volt, mert a meghirdetett 22 óra helyett 23.30 kor indultak el a hajók.