Lépcsőfelújítás a Termál Gyógyfürdőben

 

 

A gyógyfürdőt 1962-ben török mintára, Dávid Károly tervei alapján építették. Az épület átadása óta nem volt komolyabb felújítás, azonban a modern igények és a növekvő vendég- és beteglétszám miatt ez mára időszerűvé vált.

A jó időt kihasználva, ezen a héten a fürdő fedett medencéinek lépcsőinek széttöredezett (balesetveszélyes) járólapjait mesteremberek kicserélik. A munkálatokkal augusztus 30-ig kell elkészülniük, ami után újra használhatják a kupolafürdőt.

 

 

 

Nagyobb felújítás és fürdő-átalakítás akkor várható, ha a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt pályázaton az Önkormányzat által beadott pályázat nyer.

Ha a pályázat kedvező elbírálásban részesül, a munkálatokat még idén ősszel megkezdik, és jövő nyár végére már át is adhatják az átalakított gyógyfürdőt, mely a felújítás után a térség egyik legmodernebb ilyen típusú létesítményévé válhat. A tervek között szerepel a tetőtér beépítése amivel több, mint 500 négyzetméter hasznos alapterületet nyer az intézmény. A tetőtérben elhelyezésre kerülhetnének a személyzeti helyiségek, valamint kialakítanának egy 12 ágyas nappali szanatóriumot is. A szanatóriumban a betegek kúraszerű rehabilitációs kezelésénél biztosítva lesz a pihenési idő, amivel hatékonyabb a kezelés, ezáltal pedig a gyógyulási idő is rövidebbé válik. 

Szentes, 2003. 08. 26.