Nincs GÁZ, vagy mégis?

 

 

A Délalföldi Gázszolgáltató Részvénytársaság (DÉGÁZ) Szentes több pontján elkezdte a gázközmű hálózatának felújítását, ill. rehabilitációját. A fenti okok miatt pl. a Batthyány utcát egy rövid szakaszon egyirányúsították.

A felújítás során (Kertvárosi lakótelep, Rendelőintézet és környéke) a teljes acélgázvezeték hálózatot kicserélik korszerű speciális műanyag vezetékre. A csőcserét végeredményképpen nem úgy végzik el a szakemberek, mint ahogyan azt gondolnánk, mert a meglévő acélcsövekbe beledugják az új műanyagcsöveket és ezért csak a fő csatlakozási pontoknál kell az útburkolatot felbontani. Eddig a történet, de most jön a sztori!

 

 

 

Felháborodott kertvárosi lakók hívtak fel a minap, hogy ez már nekik is sok, hogy napjában többször kell újragyújtani a gázüzemű vízmelegítő falikészülékeket. De mindezt elviselnék, mert tudják, hogy az Ő biztonságukat szolgálják a fejlesztések, de egyes háztömböket elfelejtettek értesíteni a gázszünetről.

Értetlenkedve figyelték, hogy a déli ebédnél nem akar felforrni a leves, de félre téve a tréfát, igazán megoldhatnák, hogy ha már visszaadták a (korábban elzárt) gázt a családoknak, akkor figyelmeztessék őket a veszélyre (voltak, akik kaptak értesítést, de voltak, akik nem). Ezt tovább lehetne fokozni, hogy egy gázszerelő végigcsengethetné az érintett lakásokat, hogy segítsen az időseknek újra üzembe helyezni a gázkészülékeket.

Íratlan törvény ugyan, hogyha elutazik valaki hosszabb időre, akkor akár áramtalanítsa vagy elzárja a víz és gázcsapokat, de akik ezt elfelejtették, azoknál most mi van?

 

Tűzre, vízre és most már gázra is vigyázzatok...!

Szentes, 2003. 07. 03.