Indulatok a ligetben!

Avagy, "harapnak" a közterület-felügyelők a ligetben szabálytalanul parkoló autókra!

 

 

Sok fürdővendég felháborodva távozik a Széchenyi-ligetben található strandfürdőből, mert többlet költségként szabálytalan parkolásukért a szentesi Közterület Felügyelet bírságot szab ki rájuk.

A lényeg a "szabálytalan" szón van, de ekkor visszakérdez a fürdővendég: Hol álljon meg az ember, ha a kiépített parkolók már délelőtt 11 órakor megtelnek?

 

 

 

A szomszédos településekről városunkba érkezők joggal várják el, hogy a strand közelében tudjanak parkolni. Ha nem sikerül találni helyet, akkor oda állnak ahol még találnak egy tenyérnyi helyet, és ha ez a ligetben van akkor oda, de ekkor már számíthatnak a büntetésre.

Sajnos mi Szentesiek sem segítünk a helyzeten, mert a jó idő ellenére sem akarunk kiszállni autónkból és mindenhova azzal szeretnénk menni, így hát még a strandra is. Van olyan fiatal aki autóval lemegy a ligetbe, hogy az ott található futóösvényen kocogjon. Ez valahol nem abszurd?

 

 

 

A Közterület Felügyelet munkatársai a munkájukat végzik amikor kiszabják a bírságot, és ezáltal  megpróbálják megvédeni közterületeinket.

 

 TIPP a parkolásra!

Ha már utaztunk több kilométert, hogy kikapcsolódjunk a szentesi strandon, akkor már nem árt meg egy kis séta, és ha az Erzsébet téren található parkolókat használjuk, akkor nem kell számítanunk büntetésre. Ez a parkoló kb. 150 méterre van a strandtól, csak útbaigazító táblákat kellene kitenni a Kossuth- Csongrádi- és a strandra vezető útra.

Szentes, 2003. 07. 25.