Újra csepeg a Csepegős kút!

 

 

A Vasutasnap délutánjának (2003. július 11.)  legfőbb eseménye a Nádai Géza téren található új díszkút felavatása volt, mely impozáns külleme Máté István, csongrádi szobrászművész kezének munkáját dicséri.

Egy esztendővel ezelőtt 2002-ben, a Vasutasnap alkalmából (július 12.-én) avatták fel a Nádai Géza teret, a Bercsényi, Kolozsvári és Baross utca találkozásánál. Idén a Vasútállomás szomszédságában nem teret, hanem ivókutat avattak fel.

 

 

 

Az új kút szomszédságában fúrták meg 'anno' Szentes második mélyfúrási technológiával készült kútját. (Az első ilyen kutat a volt Megyeháza előtt fúrták, melynek kútfője jelenleg a Luther téren látható.)

A Vasútállomás körzetében igen kedvelt volt az ún. "Csepegős" kút, mert ugyan csepegve folydogált, de jó ízű és hideg tiszta vizéért sokan látogatták. A hosszú utazás után kellemes volt egy "jó pofa" hideg vizet meginni.

Makra Zoltán a családi emlékekből kifolyólag is kötődött a kúthoz és még az elmúlt esztendőben elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, ő újra felállít egy kútfőt a régi kút helyének közelében. Az elszántságát siker koronázta és így újra csepeghet a Csepegős kút!

Szentes, 2003. 07. 14.