X. Szentesi Testvérvárosok Sportfesztiválja

 

 

2003. június 21-22-én lett megtartva a X. Szentesi Testvérvárosok Sportfesztiváljának nyári programsorozata. Most kis és a nagypályás labdarúgó tornákon mérték össze felkészültségüket, a németországi Sankt Augustinból érkező Hangelár, a bácskatopolyai és az ujszentesi csapatok a szentesi és a csongrádi 14 -18 éves illetve felnőtt labdarúgókkal. A tornát támogatta a szentesi Önkormányzat, a városi sportbizottság, és a Szentesi TE.

 

 

 

Eredmények:

A 14 éves fiúcsapatok versenyét Szentes nyerte, Hangelár hasonló csapata előtt. Romániából sajnos a 14 éves fiúk közül többen lemaradtak a szállítóbusz meghibásodása miatt. A legjobb játékos Nagy István (Szentes), a gólkirály Bordács László (Szentes), a legjobb kapus, pedig a német csapat kapusa lett.

 

A 18 éves fiúk tornáját pontveszteség nélkül, szintén a szentesi csapat nyerte, a hasonlóan jó erőket felvonultató Csongrád csapata előtt. Harmadik lett Hangelár, míg a negyedik helyen a Temesvárhoz tartozó Újszentes végzett. A legjobb játékos ifj. Brusznyiczki Pál (Szentes), a legjobb kapus Tóth Ferenc (Csongrád) a gólkirály Tóth László (Szentes) lett.

 

A felnőttek kispályás labdarúgó tornáját a III. Nagyhegyi Nyári Nap rendezvénysorozat helyszínén rendezték meg. Az első helyet, a döntőben büntetőrúgásokkal a csongrádi Foci 2000 csapata szerezte meg Bácskatopolya előtt. Harmadik lett a szentesi Laver 2000, a negyedik a torna legsportszerűbb csapata, a derekegyházi FNM lett. A legjobb játékos Rúzs-Molnár András (Laver 2000), a legjobb kapus Bíró Mihály (Foci 2000), a gólkirály Tar Péter (Foci 2000) lett

 

 

Szentes, 2003. 06. 25.