MEGÉRKEZTEK AZ ORSZÁGKERÜLŐK!

Usztrunul Norbert, Baranyi Antal és Szabó András

 

2003. május 6-án hajnalban (2 óra 30 perc) indult útnak három szentesi fiatalember, hogy Magyarország határának közelében haladva körtúrát tegyenek kishazánk körül.

Az indulásuktól számítva 6 nap 21 óra és 15 perc elteltével újra találkozhattunk a három fiúval a Szentes helységjelző táblánál.

 

 

A családtagok izgulva tekintettek a teliholdas éjszakába, hogy mikor jönnek a fiúk, akik éjfél előtt tizenöt perccel szépen csendben befutottak a kiindulási helyre, azaz a CÉL-ba!

Az út viszontagságairól kérdeztük Usztrunul Norbit.

 

- Gratulálunk a teljesítményetekhez, de milyen körülmények nehezítették az utazásotokat?

- Első napon Andris kerékpárjának hátsó kereke nem bírta a terhelést és Antinak a térde is megpróbálta feladni a célul tűzött feladatot. Ezt a két problémát Debrecenben sikerült "orvosolni" ahonnan kiadós eső kíséretében távoztunk.

 

- Az út megtétele során jegyzeteltél, és kíváncsiak lennénk egy pár adatra, amit te is fontosnak tartasz.

- Összesen 1617 km-t bicikliztünk 67 nyeregben töltött óra alatt, ami  több mint 24 km/h átlagnak felel meg. Ebben benne van az is amikor homokon toltuk a bicajokat, és amikor 71 km/h sebességgel száguldottunk le a hegyekről. Több mint 200 településen jártunk.

 

- Melyik volt a legnehezebb napotok?

- Az utolsó, mert ma 376 km-t tettünk meg. Reggel Nagykanizsáról indultunk és estére sikerült haza érkeznünk!

 

- Közzé tettük a telefonszámotokat, amire küldetett mindenki üzenetet. Mit jelentett ez nektek?

- Nagyon köszönjük a bátorítást, és nagyon jól esett, hogy még Kanadában is szurkoltak nekünk. Kaptunk Interneten keresztül is SMS-eket, de a barátok is szorítottak nemünk.

 

 

 

- Ha az olvasók megnézik a fotókat amiket rólatok készítettem, észre vehetik, hogy milyen ruhadarabokban tekertetek, mert a napsütés igencsak megbarnította a szabadon hagyott kezeteket. Volt ebből problémátok?

- Probléma nem, mert nem vagyunk hiúak, de Anti háta teljesen lesült és a túra végére le is hámlott. Őt zavarta ez a tény az alvásban, de mi aludtunk helyette is. A napsütés azért jobb volt, mint az eső, de a fekete kulacsomban gyorsan felforrt a hűtővizünk, és ezért olykor szenvedtünk. Andris speciális kerékpáros cipőjét négy napig tudta elviselni a lába, de szerencsére ő hozott magával csere cipőt és csere pedált!

 

- Mit fogtok csinálni holnap, ha kialudtátok magatokat?

- Mit is? Hát tekerünk egyet a haverokkal a városban!

Szentes, 2003. 06. 14.